Campanie electorală de pandemie. Flyere în cutiile poștale și laude pe internet!

A fost atipică și campania electorală de la alegerile locale, dar acum, în pragul alegerilor parlamentare, campania electorală este ca și inexistentă din partea multor candidați. Pentru a nu răspândi virusul, mulți au renunțat să mai bată la porțile alegătorilor și s-au mulțumit să lase flyere în cutiile poștale sau să își prezinte ideile pe internet.

Candidații însoțiți de zeci de susținători din partid în cele mai îndepărtate sate din județ e o imagine aproape ștearsă în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Alaiul de politicieni la patru ace nu se mai vede pe ulițele neasfaltate din comunele gorjene ori pe la porțile oamenilor care nu au niciun fel de utilități. Politicienii nu au mai bătut drumul ca în alte campanii și au preferat să se facă oarecum cunoscuți de la distanță.

Armele? Facebook-ul și flyere pe care le-au împărțit în cutiile poștale. Puțini au fost cei care s-au încumetat, în plină pandemie, să mai meargă în campanie și să mai bată la ușile oamenilor. Nu de rușine că mai cer încă o dată votul să ajungă în Parlament, unde au mai fost deja și nu au făcut mai nimic, ci de teama că s-ar putea infecta cu noul coronavirus în băile de mulțime.

Așa asistăm la o campanie aproape inexistentă. Politicienii recunosc că se tem. Așa că își fac campanie pentru cine are ochi să-i vadă și like-uri să le dea pe rețelele de socializare sau cu afișe pe care le pun în cutiile poștale. “Toată lumea a încercat să se promoveze foarte mult în online, cu ajutorul mass-media, prin acele flyere, care au fost distribuite din poartă în poartă sau puse în acele cutii poștale. S-a evitat acel contact cu omul, acea campanie din ușă în ușă cum era înainte, la care noi eram experți”, a spus primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău.

Pentru că mulți oameni încă nu știu ce vor alege în duminica de 6 decembrie și pentru că este sărbătoare, oamenii politici estimează o prezență slabă la vot. Undeva la 30%, a adăugat social-democratul Birău.

„Alegerile sunt programate într-o zi de sărbătoare, când chiar dacă este pandemie, oamenii vor să sărbătorească cu rudele, cu prietenii. Este deja iarnă. Este frig. A fost o campanie destul de subțire și nu toată lumea este la curent cum era în alte dăți, când umbla goarna pe la poartă, când erau strigați oamenii la poartă să asculte programele candidaților. Este foarte posibil ca această prezență să fie undeva la 30% și probabil doar o treime din cei care ar avea dreptul să voteze, se vor prezenta la vot. Și partea de diaspora a adus un număr mare de voturi, de data aceasta, sunt anumite restricții în multe țări, nu o să poată fi organizate secții peste tot și prezența e posibil să fie scăzută”, a mai explicat primarul, la Accent TV.

Vizualizări: 788

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: