Radu Miruță: Sunt suspiciuni rezonabile că ISJ Gorj minte

Scandalul transferurilor ilegale de elevi făcute de către Inspectoratul Școlar Județean Gorj pare să se adâncească tot mai tare. În cadrul unei conferințe de presă, liderul USR Gorj, Radu Miruță, le-a solicitat liberalilor să vină cu o reacție publică. Acesta a venit cu dezvăluiri, săptămâna trecută, că zeci de elevi cu medii mici la Evaluarea Națională ar fi fost transferați către licee mai bune, iar asta s-a făcut prin decizia inspectoratului fără ca directorii să fie de acord.

Candidatul USR-PLUS la Camera Deputaților, Radu Miruță, a mai spus și faptul că există suspiciuni rezonabile că ISJ Gorj minte în cazul acelor transferuri: ”Menținem un dialog cu Ministerul Educației și sunt suspiciuni rezonabile că ISJ Gorj  minte. Există în Gorj elevi care nu au reușit să intre la anumite licee și care au fost transferați pe ușa din spate la licee mai bune. Din păcate sunt profesori în ISJ care încurajează ideea că, dacă ai bani sau un părinte influent, tot timpul exista o ușă din spate prin care poți intra.  Aceste transferuri nu s-au făcut voia directorilor, s-a trecut peste ei și nu au fost luați în calcul”, a spus Radu Miruță.  

Miruță a reafirmat că inclusiv copilul șefei ISJ Gorj, Maria Cochină, ar fi beneficiat de un astfel de transfer: ”Imposibil de acceptat acest lucru. În această situație este și inspectorul general al ISJ Gorj. Și fata acesteia ar fi beneficiat de acest lucru. Solicit conducerii PNL Gorj, care a susținut politic numirea inspectorului general, să ia poziție cu privire la acest lucru. Vedem că tac și că sunt deranjați de aceste lucruri”, a mai afirmat Miruță.

Tot candidatul la Camera Deputaților din partea USR-PLUS a mai acuzat conducerea ISJ Gorj cu privire la abuzul făcut și în cazul profesoarei Ramona Nibu, de la Colegiul Tehnic Motru, care a fost lăsată fără ore.

”Un alt indiciu care arată hibele din ISJ  e situația de la Motru, acolo unde un cadru didactic a fost lăsat abuziv fără serviciu. Ministerul a trimis Corpul  Control care a făcut un raport în urma căruia doamna profesor a fost repusă pe funcție. Măsurile date atunci trebuie duse la îndeplinire, ori nu s-a luat nicio decizie,  deoarece abuzurile au  orchestrate de soția inspectorului adjunct al ISJ Gorj. Nu mă aștept să se schimbe foarte multe lucruri, însă, nu putem merge cu furcile și topoare",  spune Radu Miruță.

Vă reamintim că ISJ Gorj a aprobat transferul a 51 de elevi de clasa a IX-a la alte licee decât cele la care au fost repartizați după Evaluarea Națională. Explicația oficială a fost aceea că regulamentul permite, fapt inexact, după cum o să vă prezentăm în ediția de mâine.

Vizualizări: 1,179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: