Campanie pentru înfiinţarea punctelor gastronomice locale

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj demarează joi o campanie de informare a agenţilor economici din zonele cu potenţial turistic cu privire la înfiinţarea punctelor gastronomice locale. Este vorba despre un proiect destinat mai ales pensiunilor din judeţ care nu sunt autorizate din punct de vedere sanitar-veterinar decât pentru cazare şi pot acum opta pentru un astfel de punct.

Punctele gastronomice locale sunt unităţi de alimentaţie publică de tip familial care oferă doritorilor produse şi preparate alimentare specifice zonelor geografice. Legea privind înfiinţarea acestor puncte ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018, aşa că DSV Gorj începe joi o campanie de informare, în primă fază în localităţile de sub munte, Crasna, Polovragi, Novaci, Baia de Fier.

„Le vom prezenta agenţilor economici informaţii cu privire la înfiinţarea acestor puncte gastronomice locale. Este obligatoriu să aibă o formă de organizare juridică şi sunt acele persoane care au pensiuni doar pentru cazare şi n-au fost autorizaţi şi pentru masă. Cu aceste puncte le va fi mai uşor să obţină autorizaţia şi pentru masă”, a spus şeful DSV Gorj, Nicolae Călescu, care a mai precizat că unitatea respectivă va avea meniu restrâns în sensul că vor avea voie să facă doar două feluri de ciorbe sau supe, două feluri principale şi două feluri de desert care vor fi preperate şi consumate în cursul zilei respective, iar materia primă va fi achiziţionată doar din spaţiile autorizate de DSV.

Cei care vor înfiinţa astfel de puncte gastronomice locale nu vor primi vreun sprijin din partea statului, atât că nu vor fi obligaţi să facă angajări, activitatea desfăşurându-se doar cu membrii familiei.

Vizualizări: 1,436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: