Campion mondial și vicecampion olimpic, găsit împușcat în Otopeni

Florin Zalomir fost campion mondial la scrimă în 2009 și vicecampion olimpic la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra, a fost găsit mort în apartamentul său din Otopeni luni dimineață. În prezent fostul sportiv de performanță era ofițer de Jandarmerie în cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

 Autoritățile suspectează că fostul sportiv s-ar fi sinucis prin împușcare. Poliția Orașului Otopeni a emis un comunicat în care a prezentat situația fostului sabrer: „Astăzi, 3 octombrie a.c., în jurul orei 8:34, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie, cu privire la faptul că, într-un imobil din localitatea Otopeni, un bărbat este decedat în locuința sa. La fața locului, s-au deplasat polițiștii orașului Otopeni pentru efectuarea de activități din competență. Echipajul medical sosit la fața locului a declarat decesul bărbatului respectiv. A fost anunțat medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Ilfov, pentru efectuarea de activități din competență. Cazul va fi preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, pentru efectuarea de activități din competență, stabilirea cu exactitatea a situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun”, se arată în comunicatul autorităților.

După ce și-a încheiat cariera sportivă, Florin Zalomir a activat ca antrenor. A antrenat-o multă vreme pe Bianca Pascu, scrimeră olimpică, sportivă care a cucerit medalia de bronz la proba de individuală de sabie de la Campionatul Mondial de scrimă de la Budapesta, din 2019.

Florin Zalomir a încercat și el să revină în circuit, însă încercarea nu a fost una de succes. Sportivul a încheiat proba individuală masculină de sabie de la Campionatul Mondial de scrimă de la Budapesta (2019) pe locul 41. Mondialul din capitala Ungariei a reprezentat ultima competiție din cariera lui Florin Zalomir, sabrerul retrăgându-se după aceea.

Fostul sportiv a făcut parte din Legiunea Străină, o unitate înființată în urmă cu 200 de ani, în componența căreia sunt 7.665 de mercenari. Legiunea Străină a fost fondată după ce străinilor le-a fost interzis să se înscrie în armata franceză.

Vizualizări: 1,048

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: