Drumurile din zonele de munte, verificate după tragedia din Defileul Jiului

Autoritățile anunță ample verificări ale drumurilor din zonele muntoase! Acțiunile vin după ce, duminică după-amiaza, un bărbat a decedat după ce mașina în care se afla a fost lovită de o stâncă. Bolovanul, cu un diametru de aproape jumătate de metru, a picat pe parbrizul mașinii, iar lovitura s-a dovedit a fi fatală pentru șofer.

Tragedia s-a petrecut pe Defileul Jiului, iar autoritățile s-au grăbit să afirme că evenimentul a fost unul impredictibil. Chiar și așa, acum se anunță verificări ale drumurilor din zonele de munte.

"Ca urmare a tragicului eveniment de astăzi (n. red duminică, 2 octombrie) de pe DN66 (Defileul Jiului), am cerut, din nou, tuturor directorilor regionali din cadrul CNAIR să realizeze verificări și intervenții suplimentare pe drumurile care tranzitează zone montane!

Intervenim, monitorizăm permanent și facem tot ce este posibil să protejăm participanții la traficul rutier de pietre și copaci care pot cădea de pe versanți.

Deși situația de față a fost impredictibilă, vreau să continuăm să căutăm soluții și să mărim nivelul monitorizării acestor versanți la nivelul DRDP-urilor, astfel încât să reducem la maximum astfel de riscuri", a transmis Cristian Pistol, șeful CNAIR. 

Bărbatul care a decedat avea 56 de ani și era din județul Giurgiu. 

Vizualizări: 624

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: