Canal TV dedicat filmelor românești

AKTA lansează, în data de 30 martie 2017, canalul CINEMARATON, dedicat în excusivitate cinematografiei românești. „CINEMARATON – Povestea filmului românesc” va mai transmite, pe lângă filme, emisiuni și producții proprii precum: interviuri- medalion cu regizori, actori, critici de film și de teatru; scurte prezentări și contextualizarea programului/filmului care va urma.

Canalul CINEMARATON va fi disponibil gratuit pentru clienții AKTA. “Lansarea canalului CINEMARATON face parte din strategia noastră de dezvoltare pornind de la analiza atentă a pieței pe care operăm, oferind servicii pe care clienții noștri le consideră importante pentru ei și le apreciază. Această abordare este valabilă atât în cazul canalului CINEMARATON, cât și în cazul serviciilor de telefonie mobile, pe care o să le lansăm în curând”, spune Dinu Malacopol, directorul general Digital Cable Systems.

Canalul CINEMARATON va difuza peste 1.000 de filme românești pe an, însoțite de comentarii, analize și informații inedite de pe platourile de filmare. “Am ales să spunem povestea filmului românesc, așa cum a fost ea scrisă în peste 100 de ani de existență și așa cum este scrisă ea acum, de către noul val al cinematografiei românești, care a uimit lumea în ultimul deceniu și jumătate. Cred cu tărie că un difuzor de televiziune are menirea de a informa și, în același timp, a educa publicul căruia i se adresează. A spune povestea filmului românesc este un fel de a aprecia munca miilor de actori, regizori, scenografi, muzicieni, tehnicieni care au fost implicați în producerea filmelor și, implicit, un mod de a reflecta la momentele istorice în care ele au fost create” spune Dan Voicu, directorul canalului CINEMARATON, citat intr-un comunicat al companiei.

Vizualizări: 684

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: