Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Sos universal de usturoi cu piper

Acest sos universal trebuie să-l aveți întotdeauna la îndemână, în frigider. Realizat extrem de simplu el poate fi folosit la salate şi se prepară mai ales iarna.

Sosul de usturoi şi piper este un sos folosit mai ales pentru salate, aperitive și ciorbe. Este un sos  universal, o conservă foarte uşor de preparat și utilă pentru iarnă.

Ingrediente:

-2 căpățâni de usturoi;

-1 lingură de amestec pentru marinadă sau boabe de coriandru;

-1 linguriță de piper negru măcinat;

– 1 linguriță de ardei iute;

-2 linguri de boia de ardei dulce;

-1 lingură de zahăr;

-1 linguriță de sare;

-4 linguri de ulei.

Mod de preparare: Treceți usturoiul prin răzătoarea mică, adăugați sare și amestecați. Măcinați amestecul pentru marinadă, eventual boabele de coriandru, și transferați condimentul în vasul cu usturoi. Adăugați boia, piper negru, ardei iute și zahăr, apoi amestecați. Adăugați ulei bine încintat și mai amestecați o dată. Transferați compoziția într-un recipient și o păstrați la frigider.

Sosul se combină perfect cu orice legume, de exemplu salata de morcov cu ţelină iese deosebit de gustoasă. La fel şi salata de sfeclă roşie.

De asemenea, puteţi prepara un aperitiv, ungeți felii de pâine neagră cu un strat subțire de sos și adăugați o felie de roșie aromată.

Vizualizări: 1,153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: