Canalizare în trei sate din Stăneşti

Autorităţile locale din Stăneşti au început lucrările la reţeaua de canalizare în trei sate ale comunei. Este vorba de Stăneşti, Alexeni şi Curpen. Primarul Ştefan Blideanu spune că de această investiţie vor beneficia câteva sute de familii, în maximum trei ani.

Investiţia se realizează prin PNDL 1 şi se ridică la 66 de miliarde lei vechi. „Lucrările au început abia luni, 21 august, deoarece a durat foarte mult cu obţinerea avizelor, dar şi să scoatem din circuitul agricol un teren pe care trece reţeaua de canalizare. Mai avem reţea de canalizare pe o lungime de 5 kilometri în satele Bălani, Căleşti, Măzăroi şi Obreja. Din păcate, mulţi nu s-au racordat la reţea pentru că nu au baie, iar toaleta este undeva în fundul curţii. Oamenii spun că nu se racordează şi pentru că investiţia îi costă destul de mult şi nu au bani. Aceeaşi problemă va fi şi peste trei ani când vom termina lucrările în cele trei sate.”

Primarul Ştefan Blideanu spune că reţeaua de canalizare riscă să nu fie pusă în funcţiune: „Trebuie să îi determinăm cumva să se racordeze. Este o necesitate în 2017, dar dacă locuitorii nu au bani, ce să facă?!“

Nici în satele Bălani, Căleşti, Măzăroi şi Obreja nu sunt branşate toate gospodăriile. A plăti pentru canalizare nu este o idee agreată de toţi locuitorii satelor, aşa că nici jumătate dintre familii nu s-au racordat.

Situația de la Stăneşti nu este deloc singulară. Din nefericire, mii de locuitori de la sate refuză să se racordeze la utilităţile realizate pe bani grei de primării.

Vizualizări: 1,340

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: