Când ar putea fi închisă Transalpina

Cel mai înalt drum din România ar putea fi închis la sfârșitul acestei luni. Vremea bună a făcut ca traficul să fie permis în continuare pe Transalpina deși, anul trecut, tronsonul de drum cuprins între stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului a fost închis pe 22 octombrie.

Meteorologii anunță ninsori în zona montană chiar de la sfârșitul acestei luni. Drumarii și-au luat măsurile de precauție astfel încât să nu fie luați prin surprindere de ninsoare.

Ion Tudor, șeful Drumurilor Naționale Târgu Jiu, a explicat că, în Rânca, va ninge din 30 octombrie: “După prognoză, pe 30 octombrie va ninge. Va ninge și la Rânca și pe 30, și pe 31. Avem utilajele, suntem pregătiți. Nu cred că vor veni turiștii de atunci. Dar, dacă vin ninsorile, cred că pe 29 octombrie vom anunța închiderea drumului între Rânca și Obârșia Lotrului. E mai importantă viața oamenilor și a celor care sunt în trafic, și a celor de pe utilaje”.

Ion Tudor a mai spus, la Sud FM, că menținerea Transalpinei deschise pentru circulație când se vor înmulți ninsorile ar putea în pericol atât turiștii, cât și drumarii. “Deserventul se dă jos cu lopata și dă în anumite curbe, că e gheață, ulei. Nici cu șenile nu treci. Șenila o ia la vale, mai ales în Pasul Urdele. Va fi o iarnă foarte grea”. (A.A.)

Vizualizări: 1,397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: