Când ar putea primi Uzina de la Sadu primele utilaje noi

Uzina Mecanică Sadu ar putea primi primele utilaje noi pentru retehnologizare până în vara anului viitor. Liderul de sindicat Marius Borcan declară că s-au făcut contracte, s-au cumpărat utilaje pentru partea de încărcare și uzina mai are la dispoziție peste 30 de milioane de lei pentru investiții.

Zece milioane de lei au fost virați în conturile Uzinei Mecanice Sadu pentru investițiile programate în acest an.

„Suma totală a fost de 62 de milioane de lei. Cheltuiți sunt 41 de milioane de lei, ce înseamnă utilaje plătite și puse în funcțiune, utilaje contractate și plătit avans, constituit angajament de plată. Să fie foarte clar! Acești bani îi țin în cont, dar pe angajament de plată, nu mai sunt ai mei. Anul viitor, în luna august, așteptăm să ne vină deja primele utilaje pentru partea de încărcare. Ce ne-a mai rămas necheltuiți sunt 21 de milioane de lei, la care se mai adaugă încă 10 milioane, bani primiți pe investiții în 2024”, a declarat Marius Borcan într-o emisiune la Radio Infinit.

Borcan a mai subliniat că Uzina de la Sadu nu primește un sprijin prea mare. „Sadu este vitregită. Cugir a primit 100 de milioane de euro în cont. Nouă ne trebuie peste 100 de milioane ca să putem veni cu o linie tehnologică cap-coadă, de la uzinare până la încărcare”, a mai spus Borcan. 

Vizualizări: 1,087

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: