Afacerea genială pe care a gândit-o un agricultor

Un agricultor din Bihor pus bazele unei afaceri geniale. Acesta cultivă cartofi și a investit într-un automat care nu l-a costat prea mult dar nici câștigurile nu sunt prea mari. 

Afacerea este totuși prima activitate de acest fel desfășurată în România, potrivit spuselor bihoreanului. Jaroslav Zetocha este fermier în localitatea Șinteu din județul Bihor. El a găsit o soluție inedită și eficientă de a vinde cartofii pe care îi cultivă și  a instalat un automat de cartofi în comună, chiar lângă casa lui.

Mai exact, omul a construit o parcare, o căsuță din lemn, iar acolo se află automatul. Acesta este compus dintr-un terminal de plată, care oferă posibilitatea de a achita cash sau cu card și din mai multe compartimente unde sunt puse produsele. 

„Investiția este compusă din automatul cu 36 de compartimente, căsuța din lemn, cât și amenajarea unei parcări. În total, estimez că am investit suma de aproximativ 15.000 de euro”, a transmis fermierul pentru transilvaniabusiness.ro.

Automatul bihoreanului este asemănător cu easyboxurile. Bărbatul spune că ideea de a deschide această afacere genială i-a venit în urma unei vizite în Austria, când a cunoscut un fermier care avea astfel de automate.

Așa că a căutat un distribuitor din România, pentru a cumpăra un automat. Apoi a hotărât să construiască respectiva căsuță de lemn, aflată lângă locuința lui și produsele au fost puse la vânzare.

Fiind întrebat dacă s-a întâmplat ca până acum să îi fie vandalizat automatul, bărbatul a spus că nu au fost astfel de incidente. Paradoxul este ca 90% din tranzacții se fac cu cardul, iar de la cei foarte puțini care plătesc cash, peste noapte nu rămân niciodată bani în automat. 

Căsuța este supravegheată video, iar automatul are un sistem complex de închidere și monitorizare. 

Investiția are succes, iar bărbatul are în plan să mai cumpere câteva automate cu sistem de răcire. În curând, se va asocia cu un alt fermier local care cultivă zmeură, afine și alune și vor amplasa automatele mai aproape de orașe.

Vizualizări: 2,455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: