Ministrul Energiei a trimis Corpul de Control la Târgu Jiu

Declarațiile lui Daniel Burlan care semnala un posibil conflict de interese la vârful Complexului Energetic Oltenia n-au rămas fără ecou. Potrivit unor surse din companie, ministrul Energiei și-a trimis Corpul de Control la Târgu Jiu să verifice documente ce țin de selectarea firmei care s-a ocupat apoi de interviurile candidaților care și-au dorit un loc în Directoratul companiei. 

Corpul de Control vrea să afle dacă doi dintre actualii directori ar fi semnat contractul cu această firmă care, după interviu, i-a selectat pe cei doi directori. Burlan a declarat că a făcut o plângere penală după ce a aflat aceste aspecte.

ARC Consulting SRL e societatea care a fost angajată de CE Oltenia să selecteze cinci membri pentru Directoratul CE Oltenia. Și-au depus candidaturi peste 30 de persoane, însă au fost selectați doar trei: Dan Iulius Plaveti, Cosmin Trufelea și Ion Bălășoiu. Doi dintre ei, acuză Burlan, chiar au semnat contractul cu această firmă. 

“Există dovezi, normal. În primul rând faptul că la ora asta e un conflict de interese. Semnatari ai contractului pentru serviciul de recrutare au fost candidați și au fost selectați. Modul de alegere a firmei, cumpărare directă, arată clar o direcție”, a declarat Daniel Burlan, care a și contestat faptul că el a fost respins.

Burlan a făcut și sesizare penală: “Da, am făcut sesizare. Nu puteam să accept o asemenea umilință, de la oameni care nu au habar despre sistem”. 

Vizualizări: 3,550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: