Cer clarificări după ce au văzut bugetul CE Oltenia

Federația Națională Mine Energie cere Complexului Oltenia lămuriri după ce a prezentat o formă a bugetului de venituri și cheltuieli. Sunt multe cifre care trebuie analizate, dar sindicaliștii concluzionează că există perspective și sume necesare pentru creșteri salariale. 

FNME a cerut clarificări în scris și așteaptă răspunsuri de la companie.

“Pentru comparabilitate, se constată, pentru anul 2023, un grad de realizare a cheltuielilor cu bunuri și servicii, în medie, între 40-80%. Exemplu: cheltuieli cu materiale consumabile 51%, cheltuieli cu întreținerea și reparațiile 41%, cheltuieli cu transportul de bunuri și persoane 66% etc. Ca o consecință, sumele propuse pe 2024, prin raportarea la cele realizate în 2023, par mari, ceea ce ne face sceptici în privința realității sau corectitudinii datelor, întrucât este puțin probabil ca, având mai puțini bani și o situație regresiv în piața producătorilor de bunuri și servicii pentru C.E.O., să avem creșterile prezentate în proiectul de BVC la capitolele acestea de cheltuieli. Aceste creșteri sau descreșteri se pot justifica dacă se prezintă Programul Anual de Achiziții, Programul Anual de Investiții, situația contractelor în derulare, note de fundamentare”, transmite FNME.

Negocierile pentru noul contract de muncă trebuie să se încheie în primăvară. De la 1 aprilie, ar trebui să intre în vigoare noul act. Până acum, sindicaliștii nu au anunțat ce mărire salarială vor cere. Au așteptat să analizeze bugetul de venituri și cheltuieli propus de oficialii companiei.

Vizualizări: 2,500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: