Când ar putea reveni la normal activitatea în CE Oltenia

Complexul Energetic  Oltenia ar putea relua activitatea din luna iunie. Speră managerul companiei ca, de atunci, să poată funcționa măcar patru grupuri energetice. Până pe 11 mai cel puțin, minerii și energeticienii vor rămâne în șomaj tehnic tocmai pentru a fi redus riscul de infectare cu noul tip de coronavirus, mai ales că deja șase angajați ai companiei au fost contaminați cu Covid 19, iar riscul transmiterii este foarte mare.

Daniel Burlan, președintele Directoratului companiei, a explicat că lucrurile ar putea intra în normalitate din luna iunie. „Am făcut programul. Începând cu luna iunie, a doua săptămână a lunii iunie, să începem activitatea cu toate capacitățile. Sperăm să ajungem la o medie de patru grupuri în funcționare în luna iunie”, a declarat Burlan, la Tele3.

Acesta a dat asigurări că stocurile de cărbune sunt suficiente atât în cariere, cât și în termocentrale până la reluarea activității. „Dacă ne permitem să stăm în întrerupere de activitate până în luna iunie, stocurile sunt suficiente pentru a asigura funcționarea în siguranță a termocentralelor”, a mai explicat Burlan.

Din cauza îmbolnăvirilor confirmate deja în rândul angajaților din minerit, compania a anunțat că a modificat perioada de somaj tehnic pentru salariatii Carierelor Rosia, Tismana, Pinoasa si UPRUM din cadrul EMC Rosia-Rovinari, in scopul reducerii riscului de contaminare. Astfel, șomajul prevăzut pentru perioada 25 mai – 5 iunie a fost devansat în perioada 27 aprilie – 10 iunie, urmând ca activitatea să fie reluată pe 11 mai.

Vizualizări: 3,925

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: