Minerii stau mai mult în șomaj tehnic

Pandemia de coronavirus ar putea prelungi șomajul tehnic în zona Rovinari. Minerii și energeticienii vor mai rămâne acasă, deși ar fi trebuit să revină la muncă pe 11 mai. Oficialii companiei energetice se declară îngrijorați de numărul îmbolnăvirilor din carierele miniere și se tem că situația se va agrava în rândul angajaților.

Deja, cinci mineri au fost confirmați până acum cu virusul Covid 19. Grigore Popescu, membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia, a explicat că salariații din zona Rovinari vor sta mai mult în șomaj tehnic: „Rovinariul a schimbat deja programul. Trebuia să înceapă pe 27 și continuăm cu inactivitate până în data de 11 mai. Vom vedea și vom face analize concrete după aceea”.

Analize se impun în carierele unde au fost confirmate primele cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. „Trebuie să se facă o analiză, să se vadă ce s-a întâmplat. Oamenii au fost trimiși în izolare, o parte din ei. Era necesar șomajul tehnic. Ar trebui să ne îngrijoreze pe toți ce se întâmplă la Roșia, la Motru, la Roșiuța. Lucrurile nu sunt simple deloc. Oamenii lucrează în echipe, intră în contact, dar sper să trecem cu bine de această perioadă”, a mai spus Popescu într-un interviu la Radio Infinit.

Până acum, patru mineri de la Cariera Roșia și unul de la Lupoaia au fost testați pozitiv. Starea lor era una bună, cu toții fiind spitalizați.

Vizualizări: 4,934

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: