Când ar trebui semănat pătrunjelul în grădină!

Planta aromatică cea mai răspândită și mai des cultivată de gospodarii români este pătrunjelul. Pentru o recoltă bună aceștia trebuie să alegă momentul propice pentru a semăna semințele de pătrunjel. 

Ușor de cultivat din semințe, pătrunjelul produce frunze nutritive de-a lungul verii și până toamna târziu. Poate crește între straturile de legume dar crește foarte bine și în recipiente, pe terasă sau pervaz.

Pătrunjelul este o plantă bienală, ceea ce înseamnă că va face frunze în primul an, apoi înflorește și face semințele în al doilea. Pătrunjelul este ușor de cultivat din semințe, dar trebuie să știți că germinează lent. Puteți fie să semănați semințele în aer liber, unde urmează să crească, fie să semănați în interior și să transplantați afară mai târziu. Poate fi cultivat și în interior, pe un pervaz însorit.

Ajungând la aproximativ 30 cm înălțime, pătrunjelul formează o rozetă cu frunze care poate fi culeasă în mod repetat, luând de fiecare dată câteva frunze per plantă.

Semănați de la începutul primăverii, în luna Martie până la începutul verii pentru a culege pe tot parcursul verii și toamnei. Alegeți un loc de creștere cu sol bine drenat, la soare sau la umbră parțială.

Semănați semințele în șanțuri adânci de 1 cm,  acoperiți cu pământ și udați ușor. Aveți grijă să distanțați rândurile la 15 cm . 

Germinarea poate fi lentă, durând până la șase săptămâni perioadă în care trebuie să păstrați solul liber de buruieni.

Galerie foto


Vizualizări: 64,677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: