Când trebuie semănat mărarul și ce plante agreează!

Mărarul este una dintre plantele aromatice cultivate de numeroși gospodari. Cei care vor să în aibă în grădină trebuie să știe că va crește foarte înalt și produce o mulțime de frunze aromate. 

Umbelele florilor de mărar, galbene și parfumate, atrag în grădină numeroase insecte benefice tuturor plantelor. Plantele de mărar sunt atractive pentru buburuze, care își vor depune ouăle pe tulpini.

Puteți să semănați mărarul direct în sol, timp de mai multe luni,  de la începutul primăverii până vara. Puteți să semănați când castraveții sunt transplantați, pentru a coincide maturitatea lor pentru a-l avea la murături. 

Mărarul tinde să înflorească dacă este transplantat, așa că cel mai bine este să fie semănat direct. Eșalonați recolta prin însămânțare la fiecare 2-3 săptămâni pentru o aprovizionare constantă cu frunze proaspete. 

Temperatura optimă a solului pentru germinare este între 15-21°C  iar semințele ar trebui să germineze în 10-21 de zile.  Semănați semințele la o adâncime de cel mult 5 mm în rânduri la 45 cm  distanță. 

Mărarul este un însoțitor foarte bun pentru castraveți, salată verde și ceapă dar evitați să plantați lângă morcovi și roșii. Mărarul atrage gărgărițele și respinge afidele și acarienii. 

Vizualizări: 24,366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: