Când dau magistrații verdictul în cazul medicului Neață

Emoții, la începutul acestei săptămâni pentru medicul chirurg Gheorghe Neață. Magistrații vor da un verdict în cazul contestației acestuia. Doctorul este urmărit penal pentru ucidere din culpă și judecat pentru luare de mită și a contestat măsura controlului judiciar.

Procesul se va judeca marți, 25 aprilie. 

Medicul chirurg a fost reținut de procurori pentru 24 de ore, după care a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Gheorghe Neață, angajat la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, este acuzat de moartea unei paciente de 40 de ani, din Scoarța, care a fost operată de către medic. Femei a fost operată de ocluzie intestinală, dar soțul acesteia susține că medicul a greșit flagrant: „Iniţial, a fost internată pentru ocluzie intestinală. După aceea, a ţinut-o 5-6 zile. Până nu m-am dus cu banii la dânsul, au ţinut-o 5-6 zile. Eu eram plecat în afară. Ea se văita mereu de dureri. Mi-a cerut bani. Sunt în etape daţi banii. Am dus de mai multe ori. Am şi înregistrări. Soţiei mele i-a făcut operaţie. A doua zi, a început să apară probleme. Medicul mi-a spus că este în regulă, că e normal, că e în regulă. Mi-a zis să nu-mi fac probleme. În final, de fapt, avea fistulă, îi cususe intestinele efectiv. După aceea, am ajuns la el. În aceeaşi zi, i s-a rupt toată operaţia. De aici a plecat tot calvarul”, a mărturisit Mihai, soţul femeii.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a transmis că medicul a efectuat singur operația. 

Medicul Gheorghe Neață mai este judecat într-un dosar pentru luare de mită pentru 17 fapte. În trecut, acesta a mai fost găsit vinovat de malpraxis, după ce un bărbat a ajuns în scaunul cu rotile din cauza sa, fiind obligat să achite daune de aproximativ 80.000 de lei.

Vizualizări: 1,097

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: