Când expiră voucherele alimentare din 2022

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene distribuie voucherele alimentare. Sunt voucherele oferite românilor prin programul „Sprijin pentru România” şi au un anumit termen în care pot fi utilizate. 

Conform unei informări a Ministerului Investițiilor și Proiectelor, sumele disponibile pe card sunt valabile un an de zile de la data încărcării lor. Potrivit informațiilor furnizate de către autorități, banii din voucherele alimentare oferite prin programul „Sprijin pentru Români” trebuie folosiți în termen de 365 de zile de la data alimentării cardurilor.

Acestea au o valoare nominală de 250 de lei și se află pe un suport electronic de tip card. Voucherele menționate sunt oferite persoanelor care se află într-o situație de depravare materială sau cu risc de sărăcie.

Aproximativ 2,5 milioane de oameni au primit sau urmează să primească astfel de vouchere pentru achiziționarea de produse alimentare și mese calde. Valoare totală a tichetelor este de aproape 3 miliarde de lei. Cu toate acestea, banii disponibili pentru alimente nu pot fi retrași de pe cardurile respective și pot fi folosiți doar la unitățile care acceptă astfel de carduri.

Cei care nu au primit tichetele sociale pentru alimente se pot adresa atât Ministerului Muncii, cât și Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în funcție de problema pe care o au. De asemenea, dacă există oameni care nu știu dacă se află sau nu pe lista beneficiarilor eligibili, aceștia se pot interesa din acest punct de vedere Ministerului Muncii. Conform instituției, nu este necesar ca beneficiarii să depună vreo cerere pentru a intra în posesia cardului.

Când vor intra în posesia cardurilor, beneficiarii vor primi și o scrisoare cu instrucțiunile de folosire și codul PIN. Totodată, în scrisoarea respectivă, beneficiarii vor găsi mai multe detalii despre operatorii economici parteneri și un număr la care pot suna dacă întâmpină probleme.

Vizualizări: 9,487

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: