Proiect pentru refacerea terenurilor afectate de excavări

Complexul Energetic Oltenia lucrează la un nou proiect pentru refacerea terenurilor afectate de excavări în comuna gorjeană Roșia de Amaradia. Au mai fost făcute lucrări de ecologizare, dar terenul a continuat să fie instabil, iar compania energetică s-a văzut nevoită să facă o nouă investiție. 


În total, circa 400 de hectare de teren trebuie să fie nivelate și redate în circuitul agricol. Vorbim de întreaga suprafață de terenuri care au fost afectate de activitatea minieră din Roșia de Amaradia. 


„Facem un nou proiect. Aceste terenuri au mai fost ecologizate. Au mai fost redate unui circuit agricol, dar, din păcate, evoluţia terenurilor de acolo a cauzat fenomene de alunecări de teren şi degradări ale terenurilor. Va trebui să refacem proiectul. Sunt lucrări de redare care sunt cu costuri şi nu aduc venituri, dar este obligaţia Complexului Energetic Oltenia”, a declarat Daniel Burlan, preşedintele Directoratului CE Oltenia.


Localnicii așteaptă să fie refăcută zona și pusă în siguranță. "Oamenii stau cu teamă că pământul o va lua la vale din nou. S-a haldat haotic și trebuie făcute acele nivelări, iar terenurile să fie redate în circuitul agricol ca să poată fi folosite", a declarat primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Vizualizări: 915

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: