Începe vânzarea de bilete pentru călătorii în spaţiu

Compania miliardarului Jeff Bezos va începe vânzarea biletelor pentru călătorii spațiale. Blue Origin, SpaceX și Virgin Galactic vor să trimită în spațiu clienți privați şi vor demara în curând vânzarea de bilete.

Blue Origin, compania americană de tehnologie spaţială a miliardarului Jeff Bezos, se pregăteşte să deschidă vânzările de bilete pentru excursii suborbitale cu naveta New Shepard, un moment de referinţă în contextul în care firme din Statele Unite se orientează către o nouă eră a turismului spaţial. Blue Origin urmează să anunţe detalii cu privire la modul în care va putea fi achiziţionat un loc, data la care va avea loc primul zbor şi costul unui bilet, un secret păzit cu atenţie ani de zile.

Reuters a relatat că Blue Origin avea în intenţie să solicite pasagerilor cel puţin 200.000 de dolari americani pentru o astfel de călătorie, pe baza anumitor factori, inclusiv o evaluare a proiectului similar al rivalei Virgin Galactic Holdings Inc a miliardarului Richard Branson, însă este posibil ca planurile să se fi modificat între timp.

Combo-ul rachetă şi capsulă denumit New Shepard conceput de Blue Origin este realizat pentru a transporta în mod autonom şase pasageri la o altitudine de peste 100 de kilometri deasupra Pământului, în spaţiul suborbital, suficient de sus pentru ca persoanele de la bord să experimenteze câteva minute de imponderabilitate şi să poată vedea curbura planetei înainte de revenirea pe suprafaţa terestră a capsulei presurizate, cu ajutorul paraşutelor. Capsula are şase ferestre de observare despre care Blue Origin a precizat că sunt de aproape trei ori mai înalte decât cele de la un avion Boeing 747.

Vedetele şi persoanele foarte înstărite par să constituie publicul ţintă al acestor excursii spaţiale, cel puţin iniţial, însă surse din industrie au indicat că Blue Origin ar putea include şi o componentă filantropică în strategia sa de vânzare a biletelor. Un profesor de ştiinţe şi un analist de date din domeniul aerospaţial se numără printre cei patru membri ai unui echipaj ce urmează să fie lansat spre orbita terestră spre sfârşitul acestui an de compania SpaceX a lui Elon Musk, în cadrul unei acţiuni caritabile, considerată primul zbor spaţial cu echipaj exclusiv civil din istorie.

Vizualizări: 1,283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: