Cum arată acum Transalpina filmată din dronă

Imagini de senzație au fost surprinse din dronă pe cea mai înaltă șosea din România. Încălzirea vremii pare să-și fi lăsat deja amprenta pe tabloul de iarnă de pe Transalpina. Chiar dacă mulți cabanieri și ciobani din zonă spun că șoseaua ar putea fi curățată, mai au de așteptat. Până la sfârșitul lui iunie nu sunt șanse să fie redeschisă circulația pe cel mai înalt drum din țara noastră.

Deși din dronă pare că zăpada se topește văzând cu ochii și la munte, drumarii spun că pe Transalpina sunt zone unde stratul de omăt încă măsoară chiar și cinci metri. Nu se știe exact când va începe deszăpezirea celei mai înalte șosele din țară, dar circulația ar putea rămâne închisă până la finalul lunii iunie.

Atât cabanierii, cât și ciobanii care au stâne pe Transalpina, dar și turiștii sunt nerăbdători să afle când se va redeschide șoseaua. „Turiștii ne sună și ne întreabă. Mulți au renunțat la rezervări pentru că ne-au spus că nu au ce să facă mai mult de o zi în Rânca și ar fi vrut să se plimbe pe Transalpina, să facă poze în zăpadă”, a spus Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din stațiunea Rânca.

Și băcița Mărioara Babu a reacționat pe Facebook. “Întotdeauna sărbătoarea Marilor Impărați Constantin și Elena s-a sărbătorit în 21 mai. În preajma acestei sărbători se organizează la Novaci Urcatul Oilor la Munte. Anul acesta a fost, într-adevar, zăpadă mai multă, dar au mai fost ani când primavara a fost mai târzie și nu a modificat cu nimic asta. Sunt convinsă că și anul acesta muntele va topi zăpada până la sfârșitul lui mai. Dacă ne dorim cu adevărat să atragem turiști in zonă si să apreciem că românii au ales să rămâna în țară, să facă turism aici acasă, ar fi bine să facem ceva pentru asta. Poate a fost luată o decizie pripită cu deschiderea drumului pe 30 iunie si sper să revină la data veche. Am 44 de ani de când urc primava la munte in fiecare an, au fost zăpezi, nămeții cât casa, dar muntele știe singur s-o topească. Niciodată nu a rezistat zăpada nici chiar pe drum unde e viscolită mai mult de 15-20 iunie. Ciobanii urcă la stâni cu bagaje cum au facut întotdeauna... Pe unde? Să ni se ia permisul? Sau ne intoarcem la vremea când urcam copiii in desagi pe măgar?”, a fost reacția Mărioarei Babu.

Galerie foto



Vizualizări: 2,454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: