Când se despodobește bradul de Crăciun

Bradul de Crăciun poate rezista mai mult de o lună în casă, dar este bine să îl despodobim conform tradiţiei. Acesta reprezintă un simbol al sărbătorilor de iarnă şi se scoate din casă după sărbătoarea de Sfântul Ion din luna ianuarie.

Îndrăgit de toată lumea, pomul de iarnă este adesea împodobit de către mulți încă din prima zi a lunii decembrie, deși tradiția spune că seara de Ajun este destinată acestui obicei. La fel ca în cazul împodobirii, mulți amână să îl desfacă după sărbători, deşi tradiţiile spun când se despodobește bradul de Crăciun, de fapt.

În timp ce împodobirea bradului este o activitate apreciată de mulți, pomul de Crăciun este ulterior despodobit cu greu. Însă tradiția spune exact când se despodobește, de fapt, bradul de Crăciun, dar sunt oameni care aleg să renunțe la el imediat după Revelion, iar alții și-ar dori să îl păstreze până în primăvară.

Dacă vorbim despre un brad natural, care se usucă la căldura din casă, după sărbători încep deja să îi cadă acele. În schimb, cei care au optat pentru un brad artificial îl pot păstra la loc sigur, depozitat bine pentru următorul Crăciun.

Chiar dacă sperăm cu toții să păstrăm cât mai mult timp pomul de sărbători, în realitate, tradiția spune că bradul de Crăciun se despodobește până pe data de 7 ianuarie, când este sărbătorit de creștini Sfântul Ioan Botezătorul.

Vizualizări: 3,252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: