Când speră Romanescu să înceapă lucrările la Casa de Cultură

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, speră ca lucrările de modernizare a Casei de Cultură să înceapă în această vară: „Sper ca lucrările la Casa de Cultură să înceapă în această vară după ce se rezolvă toate problemele legate de partea de studiu de fezabilitate. Sper ca în această vară să ne putem apuca de lucrări.

Așa sper. Sunt un om care cred că lucrurile vor evolua și cu sprijinul celor de la București, nu cu blocajul care ni s-ar putea crea în perioada imediat următoare,. Vreau să cred că oamenii care au fost promovați acolo au fost promovați să ajute municipiul Târgu Jiu și județul Gorj“, a spus primarul municipiului Târgu Jiu la o emisiune de la postul Tele 3. 

Contractul de execuția lucrării a fost anulat de Compania Națională de Investiții (CNI), deoarece în urma efectuării proiectului a reieșit o valoarea mult mai mare față de Studiul de Fezabilitate întocmit de Primăria Târgu Jiu. Lucrarea a fost licitată în baza Studiului de Fezabilitate, la o valoare mult mai mică față de valoarea reală a lucrărilor, astfel că CNI a anunțat rezilierea contractului și reluarea licitației.

„Va crește bugetul automat. Bugetele la toate lucrările au fost ajustate pe toată perioada anilor 2021-2022. Și proiectul la Casa de Cultură a fost influențat de majorările și de modificările care au apărut, pentru că proiectantul nu este obligat să țină cont de SF-ul care a fost propus de noi cu o firmă de specialitate din Iași către CNI. S-a făcut un proiect, care în urma devizului a reieșit o anumită sumă de 38 milioane de lei

Bugetul crește de trei ori raportat la Studiul de Fezabilitate, de la 13 milioane la 38 de milioane de lei. 

Depinde din ce a văzut proiectantul. SF-ul este un element estimativ al unui proiect. În urma proiectării trebuie să vezi exact care este valoarea reală, iar proiectantul a introdus în documente tot ce a considerat el că este folosită ca noua Casă de Cultură să arate ca o Casă de Cultură de ultimă generație“, a mai spus Romanescu.

Vizualizări: 1,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: