Tragedia de la Jilț se poate repeta oricând. Minerii se tem să mai urce în tanchete: Sunt niște rable!

Tanchetele stau mai mult pe dreapta în Cariera Jilț Sud după tragedia de marți. Minerii preferă meargă pe jos, prin nămol, și doi kilometri de teamă că nenorocirea s-ar putea repeta oricând. "Mașinile sunt niște rable. E mai sigur să mergem pe jos. Tragedia aia se poate repeta oricând. Putea fi oricine în acea tanchetă. Eu am urcat de multe ori în ea. Mai degrabă mergem pe jos, ne umplem de nămol, dar suntem în viață", a spus un miner. 

 

"Mi-e teamă. Nu mă simt în siguranță în mașina aia. Toate sunt vechi. Sunt de zeci de ani. Mai bine mergem pe jos și nu ne mai asumăm niciun risc. Suntem transportați ca niște vite cu acele tanchete. Intra un sector întreg într-o tanchetă. Acum nu mai am curaj", a mărturisit un alt miner. 

"Condițiile din carieră au fost mereu grele, mai ales acum, după ploi. După accident, ne-au numărat, am intrat doar câte 8. Acum n-am mai vrut sa merg cu mașina. Am zis că e mai sigur să merg pe jos. Am mers cam doi kilometri. E foarte greu, dar nu avem ce face", a spus un alt miner. 

Fostul șef al Carierei Jilț Sud, inginerul Sorin Grecu, a aflat de la jurnaliști că a fost schimbat. "Nu mi-am dat demisia și nici nu am fost demis. Eu nu am fost anunțat de nicio schimbare. Dacă e așa, asta este. Nu sunt bătut aici în cuie. Toți suntem vinovați pentru această tragedie, toți!", le-a declarat Sorin Grecu jurnaliștilor prezenți la Cariera Jilț Sud. 

În locul său, Directoratul CEO l-a numit Tiberiu Turtoi. În total, trei șefi din companie au fost înlocuiți. 

Directorul Diviziei Miniere, Florin Gherghescu, și-a dat demisia, iar șefii UMC Jilț și al Carierei Jilț Sud au fost demiși. 

Galerie foto




Vizualizări: 1,679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: