Când trebuie plantate semințele pentru răsadurile de țelină!

Țelina este o legumă clasică folosită atât la aromatizarea ciorbelor cât și la salate, fiind răcoritoare și crocantă. De asemenea, ca rădăcinoasă, poate fi gătită în diverse moduri, adăugată în ciorbe sau în tocănițe.

Țelina este o legumă extrem de versatilă și este bogată în nutrienți, antioxidanți și fibre și, în plus nu are aproape deloc calorii fiind o gustare sănătoasă grozavă. 

Dacă o crești în grădina proprie va fi mult mai proaspătă decât țelina cumpărată de la magazin și va fi plină de și mai multă aromă și nutrienți.

Semințele de țelină au nevoie de temperaturi calde pentru a germina și de un sezon lung de creștere, așa că cel mai bine este să semănați țelina în interior pentru a o planta afară mai devreme. Țelina se poate planta afară după ultimul îngheț, în sol bogat și umed.  

Puteți să semănați semințele de țelină între mijlocul lunii martie și începutul lunii aprilie, sau chiar mai devreme,  în tăvi pentru semințe, module sau ghivece cu compost de semințe umed.

Germinarea poate fi lentă (până la trei săptămâni), așa că poate fi nevoie de răbdare. 

Răsadurile de țelină au nevoie de multă lumină. Udați-le în mod regulat și mențineți-le peste 10°C  pentru că temperaturile mai scăzute după germinare pot provoca o înflorire prematură mai târziu.

Galerie foto


Vizualizări: 8,257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: