Când unioniștii seamănă mai mult cu rușii decât cu românii

Nu știu cine sunt unioniștii. Să vă spun sincer, nici nu știam că se face marș. Chiar m-am mirat: cum, bă, iese lumea-n stradă și eu n-am habar? Se poate așa ceva? Păi, se poate. Mi-am dat seama și de ce se poate. Pentru că marșul unionist a fost susținut de Eugen Tomac și Sebastian Ghiță. Cu doi ticăloși de talia lui Tomac și Ghiță, orice idee de ieșit în stradă pentru un principiu sincer și corect e compromisă din start. Nu, mersi! Și nu vreau nici unire cu d-ăștia iubitori de Tomac și Ghiță.
Poate că cei 2000 de tineri veniți din Republica Moldova să protesteze în centrul capitalei pentru unire sunt bine intenționați, dar prost sfătuiți. În mod evident, Republica Moldova se află la alt nivel de dezvoltare și are alte mentalități, din cauza frământării continue între români și ruși din interiorul ei, de aceea la ei mesajele patriotico-naționaliste sună cu siguranță mai bine. Doar că în România nu asta ne mișcă din case pe noi, ăștia care suntem bine intenționați și nu avem un interes atunci când spunem ce-avem pe suflet. Știți cine sunt ăia cu interesul care v-au distrus protestul, dragi unioniști? Fix Tomac și Ghiță. Pentru că dacă voi vreți să vă uniți cu o Românie care promovează la nivel de stat ideile promovate de partidele celor doi (PMP și PRU), ei bine, am o veste foarte proastă: aia nu e România. România în care trăim noi este tot mai mult o țară europeană, una caracterizată prin toleranță față de orice națiune, religie sau identitate, una în care toți suntem cetățeni ai planetei, în primul rând, și români abia în al doilea sau al treilea, una pe care o vrem deschisă și frumoasă ca afară, una în care construim poduri, nu ziduri (podul fiind, de altfel, și simbolul viitorului Campionat European, unde va participa și Bucureștiul ca oraș organizator).
Știți care este țara mult mai apropiată, ca atitudine și priorități, de agendele celor cu care voi v-ați asociat la miting, dragi unioniști? Se numește Rusia și e fix cum vă visați voi. Mă rog, înțeleg că aveți probleme de tip șovino-naționalist cu rușii, dar în rest sunteți identici, să fiu al dracului dacă nu! Deci nu mai bine vă uniți voi cu URSS și știți o treabă? Și, vă rugăm, luați-i și pe Tomac și Ghiță cu voi, faceți un partid frumos acolo și reformați-l pe Putin, că avem nevoie cu toții.

Vizualizări: 363

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: