Spital cu șapte etaje și 19 săli de operație la Craiova

Guvernul PSD a fost demis, dar promisiunile miniștrilor PSD continuă. Sorina Pintea a vorbit despre viitorul spital regional de la Craiova, care nu este nici măcar în fază de proiect, dar despre care ne spune că va fi gata peste șapte ani.

Spitalul Regional de Urgență Craiova ar urma să aibă o suprafață de 165.256 mp și un număr total de 807 de paturi, pentru ingrijirea continua a pacientilor cu boli acute, 60 locuri in UPU, 30 paturi de chirurgie de zi, 15 paturi ingrijiri medicale de zi, 20 paturi de ingrijiri oncologice de zi. Unitatea sanitară va avea 19 săli de operație.

Guvernul Dăncilă a aprobat luni, în probabil ultima sa ședință, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții Spitalul Regional de Urgență Craiova. Potrivit ministrului Sănătății, Sorina Pintea, spitalele regionale ar putea fi gata cel mai curând peste 7 ani.

Spitalul va fi construit pe 7 nivele, va avea 1195 locuri de parcare, și un heliport H-3 cu cerințele sale operaționale specifice.

În premieră, noul SRU va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în centre. Modelul de funcţionare se bazează pe compartimentele/centrele clinice care cuprind grupuri compatibile de pacienți și specialități medicale, reflectând necesitatea unei relații de lucru strânse în furnizarea asistenței acute și de urgență secundară și terțiară, arată Ministerul Sănătății, într-un comunicat:

- Centrul pentru cap și gât cuprinzând specialități de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, Chirurgie maxilofacială;

- Centrul toracic cuprinzând pulmonologia, cardiologia, chirurgia toracică, chirurgia cardiovasculară;

- Centrul abdominal cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală;

- Centrul pentru articulaţii, coloană vertebrală și traumă cuprinzând ortopedie & traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară;

- Centrul de Medicină Internă cuprinzând dermatologie, medicină internă, reumatologie, boli metabolice și endocrinologie, imunologie, hematologie;

- Centrul pentru mamă și copil cuprinzând ginecologie, obstetrică, pediatrie și chirurgie pediatrică, neonatologie.

- Radioterapie şi Oncologie (inclusivdepartment pediatric), inclusive radioterapie, chimioterapie şi medicină nucleară.

Vizualizări: 1,730

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: