Când va fi gata modernizarea Cazinoului din Constanța

Lucrările de modernizare la Cazionul din Constanța se vor încheia în luna mai 2023. Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a anunţat că urmează să mai aibă loc o serie de lucrări suplimentare care nu fuseseră incluse în proiectul iniţial.

“Din câte vedem cu toţii, este într-un progres destul de bun pe vechiul contract. Urmează ca o parte din lucrările care au reieşit în urma proiectului şi după constatările făcute în momentul implementării acestor lucrări, urmează să fie realizate în urma unei proceduri de achiziţie care, de altfel, este în derulare. Compania Naţională de Investiţii va face tot ceea ce stă în putere ca acest obiectiv să fie redat cât se poate de repede publicului. Înţeleg că anul viitor, începând cu luna aprilie, mai cel târziu fiindcă lucrările suplimentare se vor întinde până în luna mai, vom avea un obiectiv care va fi finalizat şi care va fi pus la dispoziţia tuturor celor care fie sunt din Constanţa, fie vor vizita Constanţa, fiindcă înţeleg că va fi şi un muzeu la subsol şi vor fi o serie de spaţii destinată diverselor activităţi”, a declarat Adrian Veştea.

Cazinoul din Constanța a fost parțial descoperit în august 2022 după ce schelele de pe fațada superioară au fost date jos, în urma finalizării lucrărilor.

Constructorul, compania Aedificia Carpați, condusă de inginerul Petre Badea, a finalizat partea de sus a fațadei monumentului istoric. Reabilitarea Cazinoului are loc la patru decenii de la ultimele lucrări efectuate în anii 80 ai regimului comunist, când multe detalii arhitecturale și elemente originale au fost pierdute. Tot comuniștii au mai reabilitat Cazinoul în anii 1950-53, potrivit G4Media

Vizualizări: 1,280

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: