Povestea sculptorului din Vrancea, "adoptat" de gorjeni

George Bostănică, un sculptor din Vrancea, s-a îndrăgostit de zona de sub munte a județului Gorj. A ajuns aici ca turist, apoi a participat la taberele de sculptură din Polovragi și Cerna. Așa a ajuns să se stabilească în Gorj împreună cu soția sa, care este bucătăreasă la o pensiune din zonă. 

George sculptează cu drujba. Și face din simpli bușteni adevărate opere de artă. "Oamenii se uită și se minunează când văd ce iese cu drujbele. Uneori mă mir și eu de ce iese. Nu am niciun desen. Totul este în minte. Îmi imaginez personajul, apoi dau frâu liber drujbelor. Am mai multe drujbe, cu diferite lame. De finisat, mai folosesc și dalta", a spus sculptorul pe care l-am găsit și în acest an la tabăra de sculptură din poiana din fața Mănăstirii Polovragi. 

Lucrează la două noi sculpturi care vor îmbogăți parcul dacilor. "E fascinant să pot lăsa așa ceva în urmă. O astfel de sculptură e gata cam în șase zile, in funcție de complexitate, de detalii. Anul acesta, am avut un buștean de vreo patru metri. Îmi place foarte mult această zonă, are un potențial turistic uriaș și m-am îndrăgostit de acest loc", a mai mărturisit George Bostanică.

Galerie foto



Vizualizări: 921

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: