Când va fi pus în funcțiune grupul 5 de la Rovinari

De mai bine de cinci ani, Complexul Energetic Oltenia se chinuiește să reabiliteze grupul 5, de la Termocentrala Rovinari. Acesta va fi gata abia la anul, dar de funcționat va funcționa din 2023. Lucrările au fost tărăgănate atâția ani din cauza lipsei banilor, se scuză oficialii companiei.

Lucrările de reparații și modernizare au început la grupul 5, de la Termocentrala Rovinari, în urmă cu mai bine de cinci ani. Ar fi trebuit să fie gata de mult, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Reparațiile vor fi gata, dau asigurări oficialii companiei, abia la anul. Dar nu va și funcționa din 2022, ci un an mai târziu. Daniel Burlan, managerul companiei, a explicat că lucrările au durat atât de mult pentru că nu au fost bani suficienți pentru acestea. “Grupurile care vor funcționa și după 2025 vor fi pe lista de investiții. Grupul 5 are termen de punere în funcțiune 2023. Finalizarea este 2022, funcționare la capacitate începând cu 2023. Compania a trecut printr-un moment de dificultate. În 2019, am accesat credit pentru certificatele de dioxid de carbon din 2018. Anul acesta, există o disponibilitate importantă pentru acest grup”, a spus Burlan, la Tele3.

Când va fi pornit grupul 5, va fi scos din funcțiune grupul 3, de la Rovinari. Grupul 5 va deveni atunci și cel mai modern grup energetic din cadrul companiei.

Vizualizări: 2,005

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: