Când va începe CE Oltenia defrișările în Roșiuța și Jilț Sud

Oficialii Complexului Energetic Oltenia așteaptă să fie publicate în Monitorul Oficial hotărârile de Guvern care le permit să extindă lucrările la Roșiuța și Jilț Sud. Odată ce documentele vor fi publicate în Monitorul Oficial, vor putea începe rapid defrișările.

Trei hotărâri de Guvern au fost adoptate pentru scoaterea mai multor păduri din domeniul silvic. Asta înseamnă o gură imensă de oxigen pentru două cariere ale Complexului Energetic Oltenia. Două hotărâri vizează Cariera Roșiuța și o hotărâre de Guvern a fost dată pentru Cariera Jilț Sud.

Daniel Burlan, președintele Directoratului companiei, a explicat, la Accent TV, că așteaptă să fie publicate aceste hotărâri în Monitorul Oficial, după care se va putea trece imediat la defrișări.

Licitația pentru defrișarea pădurilor din apropierea carierei este deja finalizată. „S-au emis hotătâri de Guvern pentru Roșiuța, suprafețe care aparțin statului și proprietăți CEO, Jilț Sud - o hotărâre de Guvern pentru proprietăți ce aparțin CEO. S-au emis hotărârile, sunt făcute documentațiile. Așteptăm să apară în Monitorul Oficial. Pentru terenurile proprietatre CEO avem licitat serviciul de defrișare. Imediat ce apare în Monitor, putem începe defrișarea”, a explicat managerul companiei energetice.

Vizualizări: 2,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: