Cămin cultural modern în comuna cu nici 50 de copii

Autoritățile din județul Gorj au reușit să obțină fonduri europene să modernizeze căminele culturale din comună. Se va întâmpla acest lucru și în localitatea gorjeană Arcani. În ciuda faptului că sunt mai puțin de 50 de copii în toată comuna, iar numărul lor scade în fiecare an, primăria a cerut bani de la Ministerul Dezvoltării să modernieze căminul cultural din localitate.

Banii au venit de la Ministerul Dezvoltării Locale și acum investiția mai are nevoie de dotări și să fie aduse obiectele de mobilier, instrumentele muzicale și costumele populare.

Primăria Arcani a scos la licitația acest proiect. Pune la bătaie peste 900 de mii de lei pentru furnizarea instalațiilor de iluminat, de sonorizare, pentru furnizarea instrumentelor muzicale, a mobilierului și a costumelor populare. Numai pentru achiziționarea costumelor populare, sunt alocați peste 300 de mii de lei.

Licitația își va desemna câștigătorul online. Ofertele mai pot fi trimise până la data de 29 iulie.

În comuna Arcani, sunt tot mai puțini locuitori și tot mai puțini copii. În jur de 50 de elevi au fost înscriși în anul școlar ce s-a încheiat recent în școlile din localitate. Doar patru au fost înscriși să susțină Evaluarea Națională. Restul învață simultan tocmai din cauza numărului mic de copii.

Vizualizări: 1,151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: