Cosmin Popescu: Nu s-a prezentat nimeni la licitația pentru ventilatoare

Numărul mare al pacienților infectați cu noul coronavirus începe să aglomereze spitalele din Gorj și nu numai. Astfel, consumul echipamentelor de protecție este în creștere, iar stocul unităților medicale se apropie de final.

”Zilnic analizăm stocurile la toate spitalele din județul Gorj. Este greu, a trebuit să ne descurcăm singuri, din bugetele proprii. Am primit foarte puțin sprijin din partea guvernului în privința echipamentelor de protecție. Dar o să facem față și ne descurcăm, o să găsim soluții și vom asigura echipamentul de protecție cadrelor medicale, pentru a evita ceea ce se întâmplă în alte județe. Facem tot ce-i omenește posibil, legal. Trebuie să ne pregătim pentru perioada de toamnă, prețul începe să crească din nou, atât la dezinfectant, cât și la echipamentele de protecție”, a spus președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.


De asemenea, autoritățile caută să achiziționeze și aparatură medicală pentru ATI. Tot mai mulți pacienți cu Covid-19 ajung la Terapie Intensivă. Joi, erau nouă pacienți la ATI Covid la Târgu Jiu, cel mai mare număr de până acum.

”În această perioadă, toți cei care avem în subordine unități spitalicești căutăm să achiziționăm și echipamente medicale necesare în zona de ATI. Este un deficit de ventilatoare pe piață. Ieri am avut o licitație și nu s-a prezentat nimeni. O să o repet și sper să găsim un furnizor de echipamente medicale, iar numărul de ventilatoare să fie mărit la nivelul județului Gorj”, a mai spus Cosmin Popescu.

Vizualizări: 832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: