Pregătiri de iarnă la Polovragi

Autorităţile din comuna gorjeană Polovragi s-au pregătit din timp pentru întâmpinarea iernii. În depozite au fost aduse cantităţi însemnate de nisip, material antiderapant ce va fi folosit pentru descongestionarea şoselelor din localitate care se întind pe mai bine de 70 de km. Deszăpezirea va fi realizată de firme private, fondurile fiind suportate din bugetul local al comunei.

Primăria Polovragi a constituit stocuri de nisip ce vor fi suficiente pentru cel puţin doi ani. Autorităţile au făcut şi economii, asta pentru că nisipul a rezultat în urma activităţii de decolmatare a barajului de la Olteţ. Administraţia a suportat doar transportul celor câtorva zeci de tone de nisip. „Am adus în depozit nisip, cred că ne va ajunge pentru două ierni. Sperăm să nu fie iarăşi o iarnă foarte grea. Avem şi sare pentru acel amestec folosit ca material antiderapant. Am luat legătura cu două firme, să le solicit contractarea pentru perioada de iarnă. La primărie avem la dispoziţie şi un tractor, dar este insuficient. În cazul în care zăpadă va fi multă şi se va repeta, va fi ninsoare abundentă, este nevoie de multe utilaje pentru a putea să descongestionăm căile de acces către gospodării”, a declarat Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi.

Pentru activitatea de deszăpezire, administraţia locală din Polovragi plăteşte anual între 8.000 şi 20.000 lei pe tot sezonul de iarnă, în funcţie de cât de mult ninge. Plata se face strict pentru orele prestate, nu şi pentru perioada în care utilajele sunt staţionate.

Şi unităţile de învăţământ au fost puse la punct astfel încât copiii din Polovragi să studieze în cele mai bune condiţii pe timp de ger. „Unităţile şcolare sunt pregătite. Vom căuta să eliminăm întreg combustibilul solid, mă refer la cărbune, praful de cărbune. De aceea nici nu am contractat cărbune şi vom merge până se epuizează acest praf la unităţile şcolare şi la primărie. Şi vom merge cu lemne care au fost pregătite încă de anul trecut, sunt uscate. La şcoală s-a mai adus recent material lemnos pentru a avea rezerve suficiente. Nu se pune problema încălzirii, ţinând cont şi de faptul că Primăria Polovragi are circa 600 de hectare de pădure în proprietate”, a explicat primarul comunei Polovragi.

Vizualizări: 341

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: