Doar pază în bazinul Jilț

Activitatea minieră s-a întrerupt până pe 10 mai în mai multe cariere din Complexul Energetic Oltenia. Peste șase mii de mineri și energeticieni au intrat în șomaj tehnic așa că, în aceste zone, se asigură doar paza. La fel se întâmplă și în bazinul Jilț, unde minerii merg, prin rotație, să asigure paza excavatoarelor.

Măsura vine să prevină eventuale incidente în cariere. „Conform programului făcut de către conducerea companiei, prima dată am intrat în șomaj tehnic carierele Jilț Sud, Jilț Nord din zona Mătăsari, de luni. S-a intrat în șomaj tehnic până pe data de 10 mai. În această perioadă, suntem la locurile de muncă, la pază, prin rotație, planificați pe excavatoare. Suntem planificați să prevenim eventuale probleme electrice, mecanice care apar în această perioadă de șomaj tehnic”, a explicat sindicalistul Ion Popescu.

De luni, peste șase mii de mineri și energeticieni au intrat în șomaj tehnic pentru 17 zile. După ce vor reveni la muncă, în locul lor vor merge ceilalți șase mii care lucrează în aceste zile. Minerii văd cu ochi buni șomajul tehnic. Este o măsură care le protejează sănătatea. „Având în vedere această problemă cu coronavirusul, faptul că ne-au trimis în 75% este ca o protecție pentru noi. Stăm mai mult în locuință, nu mai avem contact cu mai multe persoane. Prin rotație, de pe 10 mai, vom începe în Carierele Jilț Nord și Jilț Sud în mod normal. Să sperăm că vom trece peste această perioadă fiindcă nu putem să stăm mult în inactivitate. Trebuie pornite motoarele României, industria și o să fie nevoie de Complexul Energetic Oltenia”, a declarat Ion Popescu, la Radio Infinit. (A.A.)

Vizualizări: 2,352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: