Candidații la funcțiile din CEO, intervievați. Când vor afla rezultatele!

Cei peste 60 de candidați pentru cele 51 de posturi de şefi din CE Oltenia sunt intervievați în această perioadă. Rezultatele finale vor fi cunoscute cel mai devreme la mijlocul acestei săptămâni. Observatorii trimiși de federații spun că nu au sesizat nereguli în timpul examinării candidaților.

Numărul candidaților la posturile de conducere scoase la concurs de CE Oltenia s-a redus de la 81 la 63, deoarece unii au aplicat pentru mai multe poziții, lucru ce nu a fost permis la intrarea în concurs și s-au văzut nevoiți să opteze pentru o singură funcție. Așa s-a întâmplat și cu Ion Pecingină, în prezent adjunct șef producție la Jilț Sud, care candidase și pentru funcția pe care o ocupă în prezent, dar și pentru cea de șef de carieră la Jilț Nord. Și-a păstrat candidatura pentru șefia Carierei Jilț Nord.

Evaluaţi de Boza şi Pisc

Toți candidații au susținut proba scrisă în data de 14 iunie, iar la interviuri au participat doar candidaţii evaluați de comisia condusă de Ion Pisc, șeful de la Termo Rovinari. Și nici aceștia toți. Au fost intervievați cei de pe zona Jilț, Roșiuța și Lupoaia. Luni, 19 iunie, vor fi chestionaţi și candidații pentru Unitatea de Închidere și Conservare (UIC) Motru și Husnicioara. Se vehiculează că Ilie Petrescu, cel care se vrea șef la UIC Motru, este unic candidat, așa cum se întâmplă și la Husnicioara. Și la Cariera Roșiuța, Constantin David ar fi rămas unic candidat pentru postul de șef de carieră, asta după ce Marian Urucu nu s-a mai prezentat la proba scrisă.   

Candidații pentru posturile de conducere din zona Roșia-Rovinari nu au susținut până acum interviurile, pentru că Sorinel Boza, managerul CE Oltenia, președintele comisiei de evaluare, a fost prins cu alte treburi la București. 

Sunt posturi de conducere din CEO nedorite. Un astfel de exemplu este postul de adjunct șef producție de la Jilț Sud, la care Ion Pecingină a renunțat pentru postul de șef de carieră la Jilț Nord. Ion Racoviță este unic candidat la șefia Jilț Sud.

„Concurs foarte corect”

Observatorii desemnați de federațiile sindicale la examinări spun că nu au sesizat vreo neregulă. „Desfășurarea a fost normală. În sală s-au prezentat unii dintre cei mai buni profesioniști la ora actuală din bazin. Cei care au dorit să ocupe una dintre funcții și-au depus dosarul. Sunt oameni maturi, nu am avut niciun incident, de nicio culoare”, a declarat Petre Mămăligă, observatorul trimis de la Federația „Univers”. Nici sindicalistul Nelu Roșca, delegatul FNME, nu a sesizat vreo problemă. „Chiar au fost lucruri foarte serioase și foarte corect făcute. A fost un mod profesionist de abordare al interviurilor față de candidați și comisia a dat dovadă de profesionalism. Nu am sesizat vreo problemă, lucrurile au fost bine puse la punct și bine organizate”, a explicat Nelu Roșca.   

Rezultatele finale vor fi afișate, cel mai probabil, la mijlocul acestei săptămâni, după finalizarea interviurilor.

Galerie foto



Vizualizări: 6,836

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: