Candidaţii la şefia MedservMin, respinşi la interviu. Cine va conduce societatea CEO

Toţi cei patru candidaţi rămaşi în cursa pentru şefia MedservMin au fost respinşi după proba interviului. Concursul va fi reluat, iar până la selectarea unui director executiv, unitatea va fi condusă interimar de un economist de la CE Oltenia. 

Marius Vlaicu, inginer în cadrul Direcţiei de Resurse Umane la CE Oltenia, Dan Viaşu, contabil şef la MedservMin, profesorul universitar Ion Neamţu de la Universitatea „Titu Maiorescu” şi Ion Cojocaru, consilier local ALDE la Motru, au fost cei patru candidaţi la şefia MedservMin.

Niciunul nu a reuşit să treacă de proba interviului. În aceste condiţii, comitetul de nominalizare şi remunerare nu a făcut nicio propunere acţionarului pentru postul de director executiv.

„Nu este foarte comod pentru mine că am fost respins, pentru că la cei 48 de ani, cu experienţa mea profesională, cred că puteam face faţă acestei provocări. Este decizia comitetului de nominalizare şi remunerare, dar stau şi mă întreb şi eu dacă din toţi cei patru candidaţi, chiar nu a îndeplinit niciunul condiţiile de a fi nominalizat director executiv?”, a declarat Marius Vlaicu.

„Ce au vorbit la interviu, au scris”

Concursul a fost unul controversat. Candidaţii au fost puşi să semneze declaraţii de confidenţialitate prin care s-au angajat că nu vor divulga în spaţiul public informaţii legate de această selecţie. Mai mult, unii candidaţi au reclamat faptul că interviul a fost de fapt o probă scrisă şi că nu ştiau acest lucru înainte de susţinerea lui, fiind depusă cel puţin o contestaţie pe acest considerent. „Interviul a fost cu întrebări puse oral. Ce au vorbit, au scris. Nu s-a încălcat cu nimic regulamentul, i-am rugat să şi scrie ce vorbesc. Nu a fost altceva. Puteau să nu accepte. Rămânea aşa, îi lăsam să vorbească”, a explicat medicul Gheorghe Neaţă, membru în comitetul de nominalizare şi remunerare şi membru în Consiliul de Administraţie al MedservMin.

Olaru, şef interimar la MedservMin

Concursul pentru postul de director executiv urmează să fie reluat în următoarele luni. Până la desemnarea unui nou şef la MedservMin, unitatea va fi condusă de Daniel Olaru, economist în cadrul CE Oltenia. Acesta va ocupa postul de director executiv interimar pe o perioadă de 4 luni, decizia fiind luată de acţionarul majoritar.

Vizualizări: 2,245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: