Candidaţii la titularizare, înjumătăţiţi de subiecte

Examenul de titularizare de anul acesta s-a dovedit a fi din nou unul ratat pentru câteva sute de profesori din Gorj. În ciuda unor subiecte cu grad mediu de dificultate, câteva zeci de viitori profesori au părăsit clasa după numai o oră de la primirea subiectelor. Dacă la centrul Ecaterina Teodoroiu, nu mai puţin de 100 de candidaţi s-au dat bătuţi, la centrul Ion Mincu, un viitor profesor de sport a fost prins copiind şi a fost eliminat din examen.

Examen de titularizare fără prea multe evenimente anul acesta, dar cu foarte mulţi candidaţi care au părăsit sălile de concurs după numai o oră de la primirea subiectelor. Din cei 650 de candidaţi înscrişi, la cele două centre de examen organizate la nivelul judeţului Gorj nu au fost prezenţi decât 496 de viitori profesori. Din aceştia, numai de la centrul Ecaterina Teodoroiu au plecat 100 de candidaţi în timpul examenului. „La centrul nr.1 din judeţ, respectiv Ecaterina Teodoroiu, am avut 276 de înscrişi din care 67 nu s-au prezentat iar din cei care s-au prezentat în jur de 100 au părăsit sala după prima oră. Am mai fost prezent la titularizare şi în alţi ani dar ca acum nu s-a întâmplat niciodată. Se poate să fie şi din cauza camerelor de filmat dar mai sigur pentru că au mediile mai mari de anul trecut şi sunt şi posturi foarte puţine”, a declarat Ileanu Walter, secretarul comisiei de la centrul Ecaterina Teodoroiu.

Profesor de sport prins copiind

Un singur eveniment neplăcut a deranjat examenul de titularizare la centrul Ion Mincu. Aici un viitor profesor de sport a fost eliminat din concurs după ce a fost surprins copiind. În rest, lucrurile s-au desfăşurat normal. „La centrul Ion Mincu au fost 374 de înscrişi din care s-au prezentat 287 de candidaţi. Un singur eveniment neplăcut, un profesor de sport a fost prins copiind şi a fost eliminat”, a declarat Gheorghe Mitescu, inspector general adjunct al ISJ Gorj.

SUBIECTE

Candidaţii de anul acesta s-au prezentat mai mult sceptici că vor avea parte de un succes deşi mărturisesc că subiectele nu au fost deloc grele. „Subiectele au fost acceptabile, literatura vreau să spun că se putea face, la pedagogie puţin mai greu. Eu am candidat pentru limba română. Au funcţionat şi camere dar oricum nu se putea mişca. Posturi nu sunt dar încercăm, poate avem o şansă în toamnă”, a declarat Adelina Şarpe, candidat.

REZULTATE

Cert este că la limba şi literatura română, viitorii profesori au avut de identificat trăsături ale modernismului în poeziile lui Blaga şi Arghezi. Rezultatele examenului de titularizare vor fi afişate în data de 18 iulie urmând ca înregistrarea contestaţiilor şi transmiterea acestora către comisia de rezolvare a contestaţiilor să aibă loc în intervalul 18-19 iulie. Rezultatele finale la contestaţii se vor afişa în data de 21 iulie.

REPARTIZARE

Prima etapă de repartizare, repartizarea în şedinţă publică, la nivel de centre de concurs a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 7.00, pe posturile didactice, catedrele vacante titularizabile se face în 22 şi 25 iulie.

Am auzit că mulţi au renunţat din cauza camerelor că nu s-au putut concentra.

Adelina Şarpe, candidat

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: