Graure: „Vor pleca cei cu concedii medicale nejustificate”

Complexul Energetic Turceni are de îndeplinit o sarcină grea în perioada următoare, sarcină ce a venit chiar de la Fondul Monetar Internaţional (FMI).  Este vorba de cele 200 de concedieri ce trebuie făcute până la finele lunii septembrie. Chiar dacă directorul general, Octavian Graure, spune că disponibilizările vor fi făcute numai după ce se oferă un cadru legal, acesta are deja o listă neagră.

Conducerea CE Turceni se gândeşte încă de pe acum care vor fi primii salariaţi care vor părăsi unitatea în urma sarcinii trasate de FMI. Octavian Graure, directorul general CE Turceni, spune că în perioada următoare va fi făcută o selecţie mai ales în rândul personalului TESA care oricum depăşeşte valorile normale. ”Ne-am propus să facem o selecţie a personalului în funcţie de anumite criterii, fie de vârstă, fie de abateri disciplinare, să fim foarte pragmatici şi realişti. Nu vom da acei 200 de oameni afară decât în momentul în care va cadru legal”, a declarat Octavian Graure.

Lista neagră

Cu toate acestea, Graure spune că există o listă neagră de pe care nu lipsesc în primul rând salariaţii ce au beneficiat de mai mult de 60 de zile de concediu medical cu trei diagnostice diferite. Alături de aceştia îşi vor mai găsi loc şi cei care au fost prinşi la furat precum şi cei care au fost descoperiţi că au consumat băuturi alcoolice în timpul programului. Graure ştie deja cinci astfel de cazuri. ”În cazul celor care au fost prinşi băuţi se va constitui o comisie de analiză şi în funcţie de rezultatul etilo-testului vor fi sancţionaţi. Deja cinci cazuri le am în vizor. La fel se va proceda şi cu cei care au fost prinşi la furat. Pe listă vor mai fi cei care au avut 60 de zile de concedii medicale cu trei diagnostice diferite. Repet însă, vor fi disponibilizaţi doar după ce se dă cadru legal”, a adăugat directorul CE Turceni.

TESA

Din cei 200 de posturi propuse spre concediere, 70 sunt din rândul TESA, Octavian Graure întărind ideea că este necesar o reducere a acestei categorii. ”Din cei 4.553 de salariaţi, 697 sunt TESA ceea ce înseamnă cam 15%. Foarte mult faţă de procentul normal care ar trebui să fie undeva la 10%”, a declarat Octavian Graure. 

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: