Liceele cu rezultate bune la Bac, preferate de absolvenţii de clasa a VIII-a

Peste 4000 de absolvenţi de clasa a VIII-a, care au susţinut Evaluarea Naţională, s-au înscris la prima etapă computerizată pentru ocuparea unui loc la liceu. Cei mai mulţi au ales liceele bine cotate din judeţ, care au avut şi rezultate bune la examenul de bacalaureat. De asemenea, 293 de candidaţi au ales liceele vocaţionale, iar 134 de elevi din judeţele învecinate au ales să studieze în Gorj pentru următorii patru ani.

Un număr de 4092 de elevi vor ocupa un loc la liceu în urma primei etape computerizate din data de 12 iulie. Cele mai solicitate sunt colegiile naţionale de la nivelului municipiului Târgu Jiu, Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Motru sau Liceul Teoretic Novaci. De asemenea, 293 elevi au ales liceele vocaţionale, cum ar fi Colegiul Naţional „Spiru Haret”, Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu”, Liceul Teologic sau Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu. Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, atrage atenţia că pe viitor liceele care nu vor avea grijă de parcursul educaţional al elevilor, vor avea dificultăţi în realizarea planului de şcolarizare. „Sperăm ca în funcţie de rezultatele obţinute la Bacalaureat, în anul viitor să avem o altă opţiune a elevilor, în sensul că liceele cu rezultate bune vor fi cele mai căutate faţă de liceele şi grupurile şcolare unde rezultatele au lăsat de dorit. Acest lucru şi finanţarea per capita vor face ca unele licee să fie solicitate, iar altele mai puţin”, spune Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct.

Şcolile cu rezultate slabe, monitorizate

Inspectorul a mai spus că liceele cu rezultate slabe vor fi monitorizate. „De asemenea pentru şcolile cu rezultate mai puţin bune va avea loc o monitorizare foarte atentă atât din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, cât şi din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, urmând ca acestea să se constituie în criterii foarte serioase de acordare a cifrei de şcolarizare. Nu ne putem permite să luăm şansele copiilor, şcolarizându-i la şcoli care nu produc performanţă în procesul de instrucţie şi educaţie”, mai precizează Mitescu.

ETAPE

O a doua etapă de repartizare va avea loc pe 22 iulie, iar a treia etapă este programată în perioada 5-7 septembrie pentru elevii corigenţi. „Toţi copiIi au un loc asigurat în liceu”, mai susţine Gheorghe Mitescu.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: