Bloc al Complexului Energetic Turceni, transformat în locuinţe sociale

Primăria oraşului Turceni a reuşit să achiziţioneze prin hotărâre de Consiliu Local un bloc de locuinţe aflat în paragină, proprietate a Complexului Energetic. Nu numai că blocul era un adevărat focar de infecţie pentru locuitorii oraşului, dar prezenta şi un risc major de prăbuşire. Pentru a scăpa de pericol, CE Turceni a vândut practic construcţia primăriei contra sumei de aproape 500 de milioane, iar autoritatea locală intenţionează să facă din ea un bloc de locuinţe sociale. Oamenii, obişnuiţi să vadă această ruină de ani de zile aproape că sunt sceptici şi mai că imploră primăria să ia o măsură cu acest bloc.

Construcţia a fost începută de CE Turceni încă din anii 80 şi urma să fie bloc de locuinţe de serviciu pentru salariaţii complexului. Revoluţia le-a dat peste cap planurile astfel că blocul a devenit în timp focar de infecţie şi acoperiş pentru câini. În urma nenumăratelor adrese, Complexul Energetic Turceni a vândut cu acte în regulă construcţia primăriei în vederea realizării de locuinţe sociale. Autoritatea locală din Turceni a plătit nu mai puţin de 48.000 lei pentru această construcţie. “Am fost nevoiţi să-l achiziţionăm pentru că strica imaginea oraşului fiind situate chiar în centru. În urma discuţiilor pe care primarul le-a avut cu reprezentanţii CE Turceni l-am achiziţionat prin hotărâre de consiliu local cu 48.000 lei. Avem trei variante, fie îl refacem în locuinţe sociale, fie încheiem un parteneriat cu un dezvoltator public imobiliar fie îl vindem aşa cum este”, a declarat Dumitru Gâlceavă, viceprimarul din Turceni.

Populaţia din Turceni, sceptică

Oamenii, deja familiarizaţi cu ruinele printre ei, sunt suspicioşi cu privire la intenţiile primăriei însă confirmă nevoia de locuinţe sociale. “Să facă primăria că de atâţia ani stă aşa şi nu s-a făcut nimic. E de mulţi ani aşa. Dacă nici complexul Turceni nu a fost în stare să-l facă măcar să-şi dea primăria interesul că şi aşa stau familii în casă cu părinţii că nu au unde să se ducă”, a declarat Elena Grigore din Turceni.  Cert este însă că oraşul Turceni are nevoie la ora actuală de locuinţe sociale ca de aer având în vedere că singura soluţie ca o familie să poată primi un astfel de ajutor de la primărie este decesul unui actual chiriaş. “În momentul de faţă avem 67 de dosare depuse şi toate cele 140 de locuinţe tip ANL sunt locuite. Acum de exemplu avem un singur apartament pe care îl vom da în folosinţă pentru că a murit chiriaşul şi o garsonieră pentru că cel care locuia în ea a plecat”, a adăugat Dumitru Gâlceavă.

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: