Şefele de la APIA Gorj provoacă război între bărbaţii din PDL

Corina Dorobanţu nu poate savura câştigarea concursului pentru şefia APIA Gorj, că a şi fost contestată de o asociaţie neguvernamentală, condusă de un coleg de partid. Pedelistul Iulian Bocşe, considerat un apropiat al fostei directoare Delia Mercioiu, a depus mai multe contestaţii la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, în care a atras atenţia că noua directoare, proaspătă absolventă de facultate în Republica Moldova, nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a fi directoare. Corina Dorobanţu a fost însă apărată de un alt democrat-liberal, Nicolae Daviţoiu, cel care a şi propus-o în funcţie, dar şi de purtătorul de cuvânt al PDL Gorj, Dan Vâlceanu.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Gorj a schimbat patru directori în doi ani. Au trecut prin scaunul de şef Traian Crăc, Delia Mercioiu, Mihai Versin şi acum îşi aşteaptă numirea Corina Dorobanţu, care a câştigat zilele trecute concursul pentru ocuparea funcţiei. Concursul a fost contestat deja de Iulian Bocşe, preşedintele Asociaţiei Adevăr, Dreptate, Egalitate, Responsabilitate (ADER) şi unul din liderii organizaţiei PDL Diaspora.

Bocşe loveşte, Mercioiu încasează

Iulian Bocşe a depus în zilele de 4 şi 5 iulie două adrese la ANFP, în care atrăgea atenţia că nu sunt îndeplinite condiţiile legale pentru concursul din 5 iulie, organizat pentru ocuparea postului de director executiv al APIA Gorj.

Principalul argument al lui Bocşe a fost acela că singura candidată înscrisă, Corina Dorobanţu, nu are vechime în muncă în domeniul pentru care a absolvit studiile. Noua directoare, care aşteaptă numirea în funcţie, a terminat în 2007 Facultatea de Ştiinţe Economice, Contabilitate şi Audit la Universitatea Liberă Internaţională din Republica Moldova, unde a absolvit şi masterul în 2008. Corina Dorobanţu nu a profesat însă în domeniul în care are studiile, susţine Bocşe în sesizarea înaintată ANFP, astfel că nu îndeplinea condiţiile pentru înscrierea la concurs.

Deşi Iulian Bocşe susţine că a făcut sesizarea în spiritul dreptăţii, liderii PDL Gorj cred că acesta îi face jocul fostei directoare Delia Mercioiu, culmea, aceasta urmând a fi pusă în discuţia partidului deşi public nu s-a implicat în scandal. Astfel, preşedintele PDL Târgu Jiu, Nicolae Daviţoiu, cel care a fost principalul susţinător al Corinei Dorobanţu, a spus aseară la Gorj TV că „este un scandal declanşat de fosta directoare de la APIA, care are o răfuială personală cu actuala câştigătoare a concursului”.

Şi Dan Vâlceanu, purtătorul de cuvânt al PDL Gorj, a susţinut că Delia Mercioiu este vinovată de noul scandal de la APIA şi că va fi pusă în discuţia Biroului Permanent. „Acolo este vorba de ambiţii personale şi noul scandal ne întăreşte convingerea că am luat o decizie bună atunci când am decis să nu o mai susţinem pe Delia Mercioiu. Vom discuta cazul în BPJ. Nu este normal să avem un grup de membri care să mai facă din când în când un scandal mic”, a spus Vâlceanu.

Bocşe: Nu am o relaţie cu Delia Mercioiu

Atitudinea oficială a PDL Gorj, de a o critica pe Delia Mercioiu pentru o acţiune a lui Iulian Bocşe, este oarecum surprinzătoare, mai ales că se bazează pe subiecte de cancan din presa locală, care a susţinut că ar exista o relaţie între cei doi. Bocşe a negat categoric: „Am văzut tabloidele gorjene. Nu există nicio relaţie între mine şi doamna Mercioiu, decât de amiciţie”. Bocşe susţine că sesizarea pe care a făcut-o la ANFP nu are legătură cu Delia Mercioiu, ci strict cu politica PDL de a susţine oameni competenţi pentru funcţiile publice.

Corina Dorobanţu a comentat acţiunea lui Iulian Bocşe: „Nu mă aşteptam să facă asta. Aştept să treacă nebunia şi să primesc numirea, după care voi face plângere penală împotriva dumnealui pentru denunţ calomnios”.

Nici Bocşe nu se lasă mai prejos şi susţine că şi el a sesizat Parchetul cu privire la modul de organizare a concursului, pe care l-a contestat şi la Curtea de Apel Bucureşti. Semn că se anunţă un război de durată, care probabil mai ascunde şi altceva decât ce s-a spus în prima zi de lupte.

„Postul de la APIA îţi asigură un statut de vedetă, devii subiect de cancan, de tabloid. Când asta se reflectă asupra partidului, eu consider că trebuie să luăm măsuri”.

Dan Vâlceanu, purtător de cuvânt al PDL Gorj

SCANDAL MOCNIT

În jurul concursului organizat pentru şefia APIA Gorj mai mocneşte încă un scandal. Asta pentru că postul i-a fost promis iniţial lui Traian Crăc de cuplul Daviţoiu – Ruşeţ, după cum susţin surse din partid. Crăc avea susţinerea lui Horaţiu Gorun, căruia cei doi lideri i-au întors spatele, deşi au beneficiat de susţinerea lui pentru a ajunge la şefia partidului.

Vizualizări: 299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: