Capră neagră împuşcată la Izvoarele Cernei

Trei bărbaţi din judeţul Hunedoara s-au ales cu dosare penale în care sunt acuzaţi de braconaj cinegetic, după ce ar fi împuşcat o capră neagră, ei fiind prinşi de poliţiştii gorjeni după ce încercau să se ascundă de cei din judeţul vecin, care porniseră în urmărirea lor. Incidentul s-a produs la sfârşitul zilei de duminică, doi turişti aflaţi în zona Piatra Iorgovanului, din masivul Retezat, fiind cei care i-au observat pe posibilii braconieri având asupra lor arme de vânătoare şi rucsacuri în care părea să fie o capră neagră împuşcată. Conform unui comunicat de presă al Romsilva, turiştii l-au sunat pe responsabilul cu activitatea de pază din cadrul Administraţiei Parcului Naţional Retezat, din cadrul Romsilva, care, la rândul său, a sunat la 112, o echipă punându-se în mişcare pentru a da de urma braconierilor.

„Rangerul A.P.N.R. din zonă - tehnician Cristian Manulesc, împreună cu șeful Ocolului Silvic Lupeni (din cadrul Direcției Silvice Hunedoara) - inginer Adrian Pătruțoiu și doi jandarmi montani s-au deplasat în zona în care a fost semnalat evenimentul. În punctul numit Câmpușel, s-au întâlnit cu cei doi turiști care au furnizat informațiile inițiale, apoi au plecat către locul în care bănuiau că se află suspecții. În apropierea drumului forestier Câmpușel - Izvoarele Cernei, dar în afara acestuia, pe teritoriul Parcului Naional Domogled (de asemenea din structura Romsilva), au constatat prezena unui autoturism de teren de culoare albă, înmatriculat în Bulgaria, cu trei persoane. Două dintre persoanele suspecte au sărit din autoturism şi au fugit cu armele în pădure, pierzându-li-se urma. Conducătorul autoutilitarei a forţat blocajul, a accidentat un jandarm şi a fugit cu maşina în direcţia localităţii Cerna Sat, din judeţul Gorj”, a informat Regia Naţională a Pădurilor.

După incidentul respectiv au fost alertați polițiștii gorjeni, aceștia reușind în cursul nopții de duminică spre luni să îi identifice pe cei trei, ancheta urmând să fie continuată de către IPJ Hunedoara. Romsilva a anunțat și că doi dintre suspecţi ar fi fost reținuți de către anchetatori, dar informația nu a putut fi confirmată şi de către polițiști, oficiali ai IPJ Gorj neconfirmând o asemenea situaţie.

Vizualizări: 231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: