Ancheta Mineriadei din ’90, în ograda SRI Gorj! Legătura cu Ţundrea!

Structura Judeţeană a Serviciului Român de Informaţii, acuzată de-a lungul anilor inclusiv de faptul că ar fi continuat practici de Poliţie Politică după 1990, are un fost şef de-al său care va trebui să dea explicaţii în ancheta pe care procurorii o fac la nivel de capitală în privinţa Mineriadei din iunie 1990.

Numele ofiţerului Dumitru Bondoc, activ la Biroul Motru în perioada respectivă, apare pe lista persoanelor pe care procurorii le acuză de implicare în organizarea acelor evenimente sângeroase.

Acesta este tatăl fostului şef al Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate, Daniel Titu Bondoc, însuşi ofiţerul fiind cunoscut cu numele de Titu Bondoc. Fostul şef SRI a fost însă căsătorit şi cu fosta nevastă a lui Marcel Ţundrea în perioada în care gorjeanul se afla în spatele gratiilor şi ispăşea pedeapsa de 25 de ani de puşcărie la care fusese condamnat pe nedrept. Ţundrea avea atunci o fată, care l-a renegat însă ca tată, dar care acum a solicitat în instanţă daune de milioane de euro pentru perioada de puşcărie făcută de acesta fără să fie vinovat, Nicoleta Popovici aşteptând acum un verdict final din partea magistraţilor în procesul intentat statului român.

Bondoc este acuzat că în iunie 1990 ar fi mers la mina Albeni, îmbrăcat cu haine de miner şi i-ar fi instigat pe aceştia pentru a merge la București cu trenurile care treceau prin zonă şi cărau ortaci din Valea Jiului. În acele momente trenurile cărau şi ortaci din zona Motru, în care era activ acesta, procurorii avându-l pe lista suspecţilor şi pe fostul lider din acea perioadă, Viorel Temelescu, cel care are deja probleme penale în dosarul în care este judecat alături de Marin Condescu pentru presupuse nereguli la clubul de fotbal Pandurii Targu Jiu.

Bondoc nu este pentru prima dată prezent cu numele pe lista celor pe care procurorii îi anchetează pentru mineriadă, acum lucrurile părând a fi însă mult mai serioase, printre cei puşi deja sub acuzare fiind fostul său şef direct Virgil Măgureanu, dar şi fostul preşedinte Ion Iliescu.

Vizualizări: 403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: