Pasarela ilegală care duce drumul naţional în… sufragerie!

Soluţie inedită găsită la Scoarţa de o familie de romi pentru a nu mai urca o coastă care le desparte vila aflată în construcţie de drumul naţional ce trece prin localitate. Oamenii s-au apucat să îşi facă propria pasarelă de acces la şosea, pasarelă care nu duce oriunde, ci direct în sufrageria de la etajul 1, aici urmând să ajungă maşinile, dar şi proprietarii. Pentru că nu există însă autorizaţie, proprietarul s-a ales deja cu un dosar penal şi ar putea să îi bage în belele şi pe vecinii săi.

Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Gorj, Ion Tudor, a mers vineri la familia lui Lăcătuşu Pănescu pentru a pune o notificare oficială de oprire a lucrărilor la pasarela în cauză, până la clarificarea tuturor aspectelor legate de legalitatea ridicării acesteia. În timp ce, în ţară, drumarii nu doar că fac autostrăzi puţine, dar le mai fac şi proaste, fiind nevoiţi să le demoleze, la Scoarţa pasarela romilor s-a ridicat văzând cu ochii. Dacă autorităţile nu ar fi intervenit aceasta putea fi deja gata pentru că stâlpii de susţinere, înalţi de câţiva metri, sunt deja funcţionali, oamenii punând cofrajul şi structura din fier beton pentru a turna restul de ciment.

Ion Tudor a primit tot felul de explicaţii de la proprietarii pasarelei, Pănescu spunând că, de fapt, nu ar fi vrut să ajungă cu maşina până în sufragerie, ci ar fi vrut să uşureze, iarna, drumul copiilor de acasă până la şoseaua naţională, el recunoscând însă că are doar un băiat. Explicaţiile nu au ţinut la Tudor, care nu s-a lăsat păcălit de argumentele ce i-au fost oferite pe tavă. „Doar nu treceaţi pe aici ca la defilare cu un batalion de copii. Una e să faci un pod, aşa cum susţineţi, şi alta să ridici o pasarelă, cum e asta de aici. Podul e ceva mai mic, să ne înţelegem”, a  declarat Tudor, cea mai tare explicaţie primită de acesta venind de la soţia proprietarului care a spus nici mai mult nici mai puţin că „am făcut-o aşa, uite, să fie ca dizainer” …

Lipsa autorizaţiilor

Femeia a avut un răspuns „adecvat” şi când s-a pus problema unei eventuale demolări a construcţiei ridicată fără autorizaţie. „Dacă îmi restituie banii înapoi o demolez şi azi, dacă nu, nu o demol şi rămân cu ea statuie în faţa căşii că e pe pământul meu”, a spus aceasta. Soţul său a fost şi el la fel de categoric, mai ales că recunoaşte că pasarela l-a costat ceva bani. „Am băgat 150 de milioane în ea, mâncaţi-aş! S-o dărâm acum?”, a întrebat omul, între timp la locuinţa lui venind şi oficiali ai Primăriei Scoarţa, viceprimarul Ion Stamatoiu menţionând că nu doar pasarela este o construcţie neautorizată, ci şi restul caselor care sunt ridicate în zonă, adică şi locuinţele vecinilor lui Pănescu.

„În legislaţie se menţionează că nu se poate construi în zona de protecţie a drumului naţional pe o distanţă de 22 de metri de la axa drumului la locuinţe. Dânşii au construit ilegal şi casele şi această pasarelă. Din ce am aflat acum, la faţa locului, nu au nici măcar acte pe teren. Au făcut casele aici mizând pe faptul că se vor înţelege cu proprietarul. Situaţia e una destul de complicată”, a menţionat viceprimarul. Lucrurile sunt mai simple pentru poliţişti, care s-au autosesizat şi au deschis dosar pe numele bărbatului care s-a apucat să construiască ilegal pasarela, acum oamenii legii verificând şi dacă restul caselor din zonă au autorizaţie şi, dacă nu au de ce nu au fost sancţiuni aplicate mai din timp de funcţionarii Primăriei Scoarţa.

pasarela_ilegala

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: