Captură de ţigări dintr-o Skoda ticsită cu mii de baxuri

Poliţiştii gorjeni au mărit în ultimele zile numărul controalelor atât prin pieţe, cât şi pe şosele, reuşind să confişte cantităţi mai mari sau mai mici de mărfuri pentru care nu existau documente justificative. Cea mai mare lovitură a fost dată însă sâmbătă dimineaţa, când au fost confiscate peste 15.000 de pachete de ţigări pe care le-au descoperit într-o maşină aflată în tranzit prin judeţ. Captura a fost realizată dimineaţa, înainte de ora 5.00, la Drăgoieni, cu ocazia unui control de rutină.

Miile de pachete erau transportate cu o Skoda Octavia cu geamuri fumurii, şoferul acesteia fiind un tânăr din Craiova. Conform agenţilor rutieri, şoferul venea de la Timişoara şi mergea prin Defileul Jiului spre Craiova. Tânărul le-a spus acestora că ar fi cumpărat ţigările de la un individ necunoscut şi că din această cauză nu are acte pentru cele 15.000 de pachete. Şoferul şi autoturismul au fost duse la sediul Poliţiei Rutiere Gorj, unde au fost depozitate ţigările confiscate. Conducătorul auto a fost amendat cu 1000 de lei, după care i s-a permis să îşi continue drumul. Poliţiştii care au confiscat ţigările estimează valoarea de piaţă a acestora la câteva mii de euro.

Cei mai mulţi dintre comercianţii verificaţi de poliţiştii gorjeni s-au ales cu amenzi de sute de lei. Poliţiştii de la ordine publică şi cei de la investigarea fraudelor au încercat să-i găsească pe acei comercianţi care vând în pieţe ţigări de contrabandă sau mărfuri fără acte legale. Razia s-a făcut la Motru, Târgu Jiu şi Turceni, în vizorul oamenilor legii aflându-se 12 societăţi comerciale, 8 agenţi economici şi 25 de comercianţi din pieţe. Dintre aceştia 20 de comercianţi au încasat amenzi în cuantum total de 16.000 de lei. Poliţiştii spun că au confiscat câteva sute de pachete de ţigări netimbrate şi mărfuri, în special haine şi băuturi netimbrate, în valoare de aproape 1900 de lei. Cele mai multe ţigări, aproape 300 de pachete, au fost confiscate de la un tânăr din Turceni, care a fost şi amendat cu 1000 de lei.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: