Şi-a riscat viaţa, să scape de viol!

Mâine ar fi trebuit să facă 18 ani, dar în loc să îşi serbeze majoratul acum se bucură doar că a scăpat cu viaţă şi că nu a fost violată de doi colegi de liceu. Incidentul s-a întâmplat ieri după-amiază într-un apartament din zona de sud a municipiului, acolo unde o elevă a fost nevoită să se arunce pe geam, de la etajul doi, pentru a nu fi batjocorită de cei care îi sunt colegi de liceu.

Maria are încă 17 ani, deci, oficial, este minoră. Ieri nu a mai ajuns la ora de chimie pe care o avea cu diriginta sa la Liceul cu Program Sportiv, fiind trecută absentă. Iniţial părea să fie un chiul ca multe altele, numai că, dintr-o dată, o veste şocantă i-a dat peste cap atât pe profesori, cât şi pe locatarii din zona blocului unde s-a produs nenorocirea, respectiv pe strada Mioriţei.

Fata mergea spre şcoală atunci când doi indivizi pe care îi cunoştea, pe unul dintre ei chiar mai bine, au intrat cu ea în vorbă şi i-au propus să meargă să bea un pahar de suc. De la o invitaţie inocentă a început coşmarul fetei, după cum ne-a povestit chiar ea de pe patul de spital, unde a ajuns în cele din urmă. „Mi-au zis să ies cu ei la un suc şi mi-au spus că trebuie să treacă pe la nu ştiu ce nepoţei pe la apartament, m-au dus acolo şi după aceea a venit unul şi mi-au spus să beau ceva în care am văzut că puseseră o pastilă. Eu am luat paharul şi am turnat din el la o floare, dar au insistat să beau. M-au bătut, unul mi-a dat un pumn în ochi, iar altul m-a lovit la stomac. La unul dintre ei i s-a făcut rău şi s-a dus la baie, iar celălalt mi-a cerut să mă dezbrac. Atunci eu m-am uitat la geam şi am sărit fără să mai stau pe gânduri”, povestea ieri copila.

Presupuşii violatori au spus că „fata e nebună“

Locatarii din bloc au privit îngroziţi cum fata se târa pe lângă baza blocului pentru a încerca în continuare să fugă, deşi de abia se mai mişca. Tocmai căzuse de la etajul doi al blocului şi norocul ei a fost că pe jos nu era beton, ci pământ. „Stăteam la geam şi odată am văzut-o cum a căzut. Nu ştiu dacă a sărit singură sau dacă a fost împinsă, dar e sigur că a căzut. S-a dus aşa, direct pe pământ, în picioare. Am văzut-o acolo jos, era lovită mai ales la ochi şi se văita toată că vruseseră unii s-o violeze, dar nu ştim exact ce a fost. Eu doar am sunat la 112 ca să sun la ambulanţă”, spunea Constantin Hrubă, un locatar al blocului.

O altă femeie a apucat să vorbească cu fata până la venirea salvării, minora povestindu-i cam ce s-a întâmplat în apartament. „Eu cât am stat cu ea mi-a zis că erau mai mulţi înăuntru şi că au vrut unii s-o violeze. Spunea că au bătut-o, că au lovit-o la faţă şi la stomac pentru a o face să se dezbrace, iar ea nu a vrut. Săraca era nemişcată acolo jos. Tot striga după geanta ei care rămăsese sus acolo, dar a venit salvarea şi a luat-o. Sper să fie bine până la urmă”, spunea martora. O altă femeie din bloc a relatat un alt episod demn de consemnat şi anume că unul dintre posibilii agresori a coborât la victimă, s-a uitat la ea şi a fugit apoi. „A venit unul dintre băieţi şi a zis să nu o luăm în seamă cu ce spune cu violul şi cu bătaia că e nebună. Cum să fii nebună să sari aşa pe geam de la etajul doi- E clar că a fost ceva şi că ei au făcut ceva acolo”, spunea femeia.

Unul dintre elevi a mai avut abateri disciplinare

Ambulanţa a transportat-o pe minoră direct la unitatea de primire urgenţe a spitalului judeţean Târgu Jiu, acolo unde medicii au constatat că starea ei nu era una gravă, în ciuda căderii de la înălţime. „Este o minoră victimă se pare a unei tentative de viol, care a căzut de la înălţime, dar care a fost adusă în unitatea noastră stabilizată hemodinamic. Nu prezintă probleme deosebite, este la raze, i se face tomografie şi va rămâne internată în continuare la noi”, spunea dr. Liliana Crăciun Puiu de la UPU Târgu Jiu. Eleva a ajuns pe secţia ATI, fiind vizitată aseară de diriginta sa şi de directorul liceului cu program sportiv. De la directorul Cornel Tigveanu am aflat că unul dintre elevi, Alexandru Păunescu, cel în al cărui apartament s-a produs incidentul, avea şi alte scandaluri la activ şi urma zilele acestea să intre în analiza Consiliului Profesoral al liceului. „De data aceasta am aflat şi noi în timp util despre producerea acestui incident, nu am mai aflat de la dumneavoastră de la presă, şi vă pot confirma că eleva a lipsit la prima oră de chimie pe care o avea chiar cu doamna dirigintă. Cei doi elevi despre care se spune că ar fi implicaţi în incident se ştiau cu fata, nu ştiu ce relaţii erau între ei, dar ei erau în clasa a XII-a, iar ea într-a XI-a. Ei erau în ani terminali, unul era la handbal, celălalt era cu atletismul, iar Alexandru Păunescu mai avea alte scandaluri la activ. Chiar urma zilele acestea să-l punem în discuţie şi să îl sancţionăm. Risca o sancţiune pentru problemele pe care le crease, dar acum, dacă se va dovedi că are legătură cu această faptă gravă, cred că riscă mai mult. Grav este că a încercat şi el şi colegul său să întreţină raporturi sexuale cu o minoră împotriva voinţei acesteia. Ne bucurăm că fata nu are răni grave şi asta contează pe moment cel mai mult”, a menţionat directorul Tigveanu, cel care aseară l-a şi informat pe inspectorul şcolar general Dorin Taşcău despre incidentul respectiv.

Suspecţii de viol, daţi dispăruţi

Până la închiderea ediţiei Poliţia nu dăduse de urmele celor doi suspecţi. Identitatea lui Alexandru Păunescu era certă pentru oamenii legii pentru că în apartamentul său s-au produs faptele. Băiatul stătea acolo mai mult singur, mama sa fiind plecată în capitală, iar sora sa fiind la muncă, despre un tată nefiind vorba. Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, inspectorul Daniel Tică, ne-a confirmat ieri că cei doi indivizi au identităţile stabilite, dar că niciunul dintre ei nu se lasă găsit. „Ştim despre cine este vorba, au fost identificaţi, au fost chiar şi apelaţi pe telefoanele mobile, dar nu răspund. Proprietarul apartamentului este de negăsit, iar deocamdată este prematur să ne pronunţăm cu privire la producerea vreunei infracţiuni. Minora a depus plângere la Poliţie pentru tentativă de viol şi în aceste împrejurări a început o anchetă oficială”, a menţionat Tică. În ceea ce-i priveşte pe cei doi indivizi, aceştia le-au spus colegilor lor de liceu cu care au vorbit la telefon că nu se vor preda prea uşor şi că au de gând să stea ascunşi cât mai mult timp. Rămâne de văzut dacă azi oamenii legii le dau de urmă, mai ales că, de pe un pat de spital, o fată care mâine împlineşte 18 ani aşteaptă să i se facă dreptate şi să îi vadă pe agresorii săi în spatele gratiilor.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: