Carabinierii din Sicilia caută doi proxeneţi din Târgu Jiu

Carabinierii şi serviciile Antimafia din Italia caută Târgu Jiul pe hartă, după ce doi conjudeţeni de-ai noştri au fost daţi în urmărire, fiind acuzaţi că fac parte dintr-o structură mafiotă, ai cărei membri au fost arestaţi la începutul acestei săptămâni. „Naşul” grupării respective, Maurizio di Vita, de 46 de ani, făcea afaceri cu românii de ani buni, Pîrvănescu și Chirițoiu asigurându-i permanent „marfă proaspătă”, fetele fiind duse la Caltanissetta pentru a se prostitua.

Adrian Daniel Pîrvănescu, de 33 de ani, și Diana Chirițoiu, de 31 de ani, din municipiu, sunt singurii membri din cei 20 ai unei reţele de proxenetism din San Cataldo, ziarele din Sicilia, inclusiv cele româneşti din Italia, relatând că autorităţile au reuşit să destructureze cu această ocazie una din cele mai vechi organizaţii mafiote din Caltanissetta, un oraş din centrul Siciliei. Inclusiv şeful grupării respective a ajuns după gratii, el fiind reținut împreună cu alte 17 persoane, acuzaţiile ce le sunt aduse acestora fiind de asociere mafiotă, agravată de folosirea de arme de foc, trafic de droguri, prostituție și trafic de persoane, inclusiv de minori exploataţi sexual, aici fiind vorba de românce care au acceptat să plece din țară pentru a-şi vinde trupurile.

„Nașul” grupării respective, Maurizio di Vita, de 46 de ani, făcea afaceri cu românii de ani buni, Pîrvănescu și Chirițoiu asigurându-i permanent „marfă proaspătă”, fetele fiind duse la Caltanissetta pentru a se prostitua. Ziarele italiene nu au explicat pe împrejurările în care autoritățile nu au reușit să pună mâna pe Pîrvănescu și Diana Chirițoiu, însă femeia ar trebui să fie deja în spatele gratiilor în România, ea fiind condamnată de curând la cinci ani de închisoare într-un alt dosar de proxenetism, instrumentat de data aceasta de procurorii DIICOT Târgu Jiu. Ea a fost una dintre tinerele puse sub acuzație în dosarul în care lider al grupării era Marius Constantin Doicaru, cel care se ocupa de prostituție pe relația Târgu Jiu - Londra, descinderile de la englezi de acum doi ani ale procurorilor gorjeni ducând la arestarea și, ulterior, la condamnarea membrilor grupării respective, inclusiv a lui Chirițoiu, nefiind însă clar dacă aceasta a şi fost sau nu încarcerată după pronunţarea condamnării. Pe parcursul procesului derulat la Tribunalul Gorj şi Curtea de Apel Craiova, femeia a fost pusă sub control judiciar, neavând voie, teoretic, să părăsească ţara, acum numele său apărând pe lista celor implicaţi în afacerile ilegale din Sicilia.

Vizualizări: 314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: