Primarul Răgman vrea sechestru pe bunurile casieriţei

Primarul comunei Prigoria, Emil Răgman, i-a desfăcut contractul de muncă angajatei care a ieşit lipsă de zeci de mii de lei mai mulţi ani la rând. Mai mult, într-o adresă trimisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti, primarul Răgman le cere procurorilor să pună sechestru asigurator pe toate bunurile familiei casieriţei. Iolanda Niculescu, casiera primăriei Prigoria, este bănuită de autorităţile locale că şi-ar fi băgat sume uriaşe de bani în propriul buzunar, bani cu care şi-ar fi constituit o imensă avere.

Emil Răgman, primarul din Prigoria, spune că femeia, angajată de 20 de ani în instituţie, a început să fure bani din primărie încă din anul 2010. Lipsa banilor a fost sesizată de autorităţile locale abia la începutul acestui an. „La sfârşitul anului 2014 am făcut inventarierea la care casiera a ieşit bine, a semnat că totul este bine. Pe 19 ianuarie 2015 a venit şi mi-a cerut tot concediul de odihnă începând cu data de 21 ianuarie, lucru care mi s-a părut ciudat pentru că ea nu şi-a mai luat niciodată tot concediul. I-am spus că nu-l aprob cu data de 21, ci cu data de 22 ianuarie, ca să aibă timp să predea casieria altui angajat. Pe data de 20 a făcut proces de predare şi verificare a casieriei unde a recunoscut că are o lipsă pe anul 2014 de 55.500 lei, deşi la sfârşitul anului declarase că nu are lipsă. A adus suma de bani, după care şi-a luat concediu”, a declarat Emil Răgman, primarul din Prigoria.

Primarul spune că imediat a dat dispoziţie de constituire a unei comisii care să verifice tot anul 2014 şi, într-adevăr, s-a descoperit o lipsă de 56.626 lei, dar casiera Iolanda Niculescu a refuzat să dea notă explicativă, după care primarul a extins controlul şi în anii anteriori. „În anul 2013 avem o lipsă de 66.099 lei, în anul 2012 s-a constatat o lipsă de 29.621 lei, în 2011 o lipsă de 62.515 lei, în 2010 o lipsă de 11.668 lei. Abia în anul 2009, casiera a ieşit bine la bani”, a spus primarul Răgman.

Demisie din primărie

În data de 4 martie 2015, primarul Emil Răgman a sesizat printr-o adresă organele abilitate de cercetare penală şi tot în aceeaşi zi i-a desfăcut casierei contractul de muncă. „Pe 4 martie am făcut adresă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti şi tot pe 4 martie i-am desfăcut contractul de muncă. Ţin să precizez că ea nu s-a mai prezentat deloc la primărie, a refuzat orice comunicare, a refuzat să dea banii înapoi, aşa că pe 17 martie am făcut o adresă la Parchet prin care am solicitat să pună sechestru asigurator pe bunurile ei şi ale familiei până la recuperarea prejudiciului”, a declarat Emil Răgman, primarul din Prigoria. În prezent, de casieria primăriei Prigoria se ocupă un inspector din cadrul instituţiei, Gheorghe Lunceanu.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: